h

Staten beslissen over Voorjaarsnota en Omgevingsvisie

2 juli 2014

Staten beslissen over Voorjaarsnota en Omgevingsvisie

Provinciale Staten van Gelderland vergaderen op 8 en 9 juli 2014 over onder andere de Voorjaarsnota en de Omgevingsvisie. In de Voorjaarsnota staan de wijzigingen op de begroting voor 2014 (zie infographic in de bijlage). Ook staan er plannen in van het college voor volgend jaar.

Een van de plannen van Gedeputeerde Staten (GS) in de Voorjaarsnota is om dit jaar nog 16,5 miljoen euro extra te investeren in onder andere innovatie. Ook moet de Giro d’Italia in 2016 starten in Gelderland en worden er op alle Gelderse treinstations toiletten geplaatst. Daarnaast wordt er 4,5 miljoen euro gereserveerd om het spoor tussen Roermond en Nijmegen te elektrificeren.

Omgevingsvisie De Omgevingsvisie is een plan van de provincie om verschillende maatschappelijke opgaven op het gebied van bijvoorbeeld ruimtelijke ordening, water en verkeer, aan te pakken in de komende tien jaar. Dit plan is opgesteld op basis van co-creatie, gesprekken tussen overheden, organisaties en particulieren.

Overige onderwerpen Het enige andere bespreekstuk is het inpassingsplan N833 Culemborg-Geldermalsen. Het college wil hier een vrijliggend fietspad aanleggen om de weg veiliger te maken. Daarnaast zijn er enkele stem- en hamerstukken. De volledige agenda staat online: gelderland.notudoc.nl.

Nieuw Statenlid Aan het begin van de vergadering nemen de Staten afscheid van Peter Lucassen (SP), omdat hij wethouder is geworden in Gennep. Zijn zetel wordt ingenomen door Marco Mulder uit Winterswijk.

Vergadering volgen De vergadering begint op dinsdag 8 juli om 18.00 uur met de Omgevingsvisie. Op woensdag 9 juli om 10.00 uur gaat de vergadering verder en wordt onder andere de voorjaarsnota besproken. De vergadering in het huis der provincie in Arnhem is openbaar en online te volgen via gelderland.nl/Statenlive.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier