h

Nieuws van de afdeling

21 mei 2024

SP stelt schriftelijke vragen over geurhinder

Foto: Erik Forsberg / Creative Commons

De Gelderse SP-fractie heeft vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten over de aanpak van geurhinder in de provincie. De afgelopen jaren is een onderzoeksrapport in Noord-Brabant en een uitspraak van de Rechtbank Den Haag gebleken dat de overheid meer moet doem om geurhinder tegen te gaan. “Iedere inwoner van Gelderland heeft recht op een prettige en gezonde leefomgeving, dus ook op zo min mogelijk stank. De volksgezondheid hoort bóven bedrijfsbelangen te gaan.”, vindt SP-fractielid Ton Ammerlaan.

Lees verder
16 mei 2024

Verklaring SP over aanvraag spoeddebat PVV inzake Statenlid Smits

In de Statenvergadering van 15 mei vroeg de PVV-fractie een spoeddebat aan over de aanwezigheid van Statenlid Paul Smits (GroenLinks) bij de Palestina-protesten aan de Universeit van Amsterdam. De SP heeft dit verzoek niet gesteund, en steunde ook niet het voorstel van de Commissaris van de Koning voor een integriteitsonderzoek. Lees hieronder de verklaring van fractievoorzitter Eric van Kaathoven.

Lees verder
15 april 2024

Gelderse SP dient voorstellen in: meer betaalbare huurwoningen en verhuiskostenvergoeding 55-plussers

Foto: Robertjan van Putten / SP Gelderland

Bij de ‘Staat van de Volkshuisvesting’ in de Gelderse Provinciale Staten heeft de SP voorstellen ingediend voor meer betaalbare woningen (en een verhuiskostenvergoeding voor 55-plussers die verhuizen. “Koopwoningen zijn schreeuwend duur geworden en de wachttijden voor een sociale huurwoning loopt steeds verder op”, constateert Statenlid Carla Claassen.

Lees verder
9 april 2024

Gelderse SP stelt kritische vragen over ontgassingsinstallaties

Foto: SP

De Gelderse SP-fractie zal woensdag tijdens de vergadering van Provinciale Staten kritische mondelinge vragen stellen over de voortgang van ontgassingsinstallaties in de regio, naar aanleiding van een recente Kamerbrief van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat. De SP vreest dat Gelderland niet op tijd klaar is voor de inwerkingtreding van het verbod op varend ontgassen. “Na jaren actievoeren door de SP en bezorgde omwonenden is er eindelijk een verbod, maar dan moeten er wel mogelijkheden zijn voor schepen om te ontgassen. Als die er niet zijn is het verbod straks een wassen neus”, aldus fractievoorzitter Eric van Kaathoven.

Lees verder
8 april 2024

Vierde aanvliegroute Schiphol over Gelderland baart partijen zorgen

Foto: Patrick Rasenberg / Creative Commons

De Gelderse fracties van SP, PvdD, D66, Volt en PvdA hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten over de mogelijke vierde aanvliegroute van Schiphol. RTL Nieuws onthulde recent dat er al in 2021 in het geheim geoefend werd met deze route. De vierde aanvliegroute kan leiden tot een verdubbeling van het aantal dagelijks overvliegende vliegtuigen boven Gelderland. De partijen maken zich zorgen over de gevolgen van een vierde aanvliegroute voor de Gelderse inwoners en natuur.

Lees verder
27 maart 2024

SP-Jongeren bieden petitie aan voor de terugkeer van de nachtbussen

Foto: Yurre Wieken / SP Gelderland

Afgelopen woensdag hebben de SP-Jongeren ingesproken bij de Provinciale Staten om aandacht te vragen voor hun nachtbussenpetitie. Met deze petitie bepleiten de lokale activisten de terugkeer van de nachtbus. “Na het wegvallen van de nachtbussen tijdens de pandemie werd de belofte gedaan dat ze terug zouden keren wanneer het nachtleven weer in volle bloei zou zijn. Nu, vier jaar later, zijn de nachtbussen er nog steeds niet.", aldus contactpersoon Noah Vetter.

Lees verder

Pagina's

U bent hier