h

Nieuws uit 2013

16 december 2013

Provincie moet Regiotaxi overeind houden

Afgelopen woensdag bespraken Provinciale Staten de opzet voor Regiotaxi Gelderland vanaf 2016. Uitgangspunt van het provinciebestuur is om gemeenten meer vervoer te laten regelen en de provincie alleen nog te laten meebetalen aan taxiritten voor mensen die te ver van een bus of trein af wonen. Dankzij een aangenomen motie moet het provinciebestuur terugkomen met contracten waarin duidelijke afspraken zijn gemaakt over de ritprijs en voorwaarden voor deze Regiotaxi-ritten.

Lees verder
11 december 2013

Staten willen onafhankelijk onderzoek haalbaarheid Vrijheidsmuseum

Provinciale Staten hebben woensdag 11 december hun steun uitgesproken voor een onafhankelijk onderzoek naar de haalbaarheid van het Vrijheidsmuseum dat in Nijmegen een plek zou moeten krijgen in het Vasim-gebouw. De SP stelde al eerder dat zo'n onderzoek er moest komen omdat er niet alleen op basis van informatie van de initiatiefnemers kan worden besloten over een provinciale bijdrage van zes miljoen euro aan het museum.

Lees verder
27 november 2013

Gelderse SP wil onafhankelijk onderzoek naar Oorlogsmuseum

De Gelderse SP wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de haalbaarheid van de komst van een Vrijheidsmuseum in Nijmegen. Er zijn nog teveel onduidelijkheden over de haalbaarheid van de plannen. De SP wil met een onafhankelijk onderzoek voorkomen dat de besluitvorming alleen wordt bepaald door het verhaal van de initiatiefnemers.

Lees verder
18 november 2013

Zeven ton extra naar cultuurinstellingen

Provinciale Staten hebben op 13 november een voorstel aangenomen om 700.000 euro toe te voegen aan het cultuurbudget van de provincie. Deze 7 ton komt uit een pot met niet besteed geld voor kunst bij infrastructuur-projecten. De provincie heeft de afgelopen jaren fors bezuinigd op het cultuurbudget. Hiermee krijgen een aantal cultuurinstellingen weer wat lucht.

Lees verder
18 november 2013

15 Gelderse treinstations krijgen een toilet

Tijdens de statenvergadering van 15 november steunden bijna alle partijen een voorstel van 50Plus om 15 treinstations in Gelderland van een toilet te voorzien. Het dagelijks provinciebestuur van Gelderland komt in het voorjaar met een concreet voorstel om deze stationstoiletten te bouwen.

Lees verder
17 november 2013

SP steunt verzet tegen verkeersplannen Randstadkabinet

Afgelopen woensdag steunde de SP tijdens de Statenvergadering twee uitspraken van Provinciale Staten tegen maatregelen van het Randstadskabinet van VVD en PvdA om automobilisten en treinreizigers op kosten te jagen. De afschaffing van de rode dieselkorting en een te hoge tolheffing op de A15 pakt mensen die gebruik maken van deze snelweg en de regionale treinen in de Achterhoek en Betuwe hard in de portemonnee en maakt miljoeneninvesteringen vanuit de provincie nutteloos.

Lees verder

Pagina's

U bent hier