h

OV-chipkaart

20 augustus 2014

SP: Laat busreiziger niet extra betalen voor wegomleiding (update)

De Gelderse SP vind dat busreizigers niet op kosten mogen worden gejaagd bij wegomleidingen. De Statenfractie heeft daarover vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. In Putten moesten onlangs reizigers met buslijn 103 per enkele reis 30 à 40 cent extra betalen door een wegomlegging.

Lees verder
2 april 2014

SP: OV-chipkaart moet vriendelijker voor reizigers worden

De Gelderse SP wil dat de provincie zich gaat inspannen voor een betere OV-chipkaart. Blinden en slechtzienden hebben nog steeds moeite om gebruik te maken van de kaart en elders in het land is er een experiment gaande om achteraf voor ritten met bus en trein te betalen. De SP wil dat de provincie zulke gebruiksvriendelijke betaalvormen voor het openbaar vervoer gaat onderzoeken. Daarmee kan ook het afhaken van busreizigers worden opgevangen.

Lees verder
20 maart 2013

Gelderse SP: los problemen dure OV-chipkaart nou eens echt op

De Gelderse SP vindt dat de provincie de problemen met de OV-chipkaart nu echt eens moet gaan aanpakken. Sinds het afschaffen van de sterabonnementen zijn de prijzen van busabonnementen fors gestegen terwijl reizigers niet aan een goedkopere buskaart kunnen komen. PvdA en SP dienden daarom een motie in, waardoor het provinciebestuur op tijd met oplossingen voor deze busreizigers moet komen.

Lees verder
19 januari 2012

D66 en SP stellen vragen over weigeren papieren busabonnementen

D66 en SP hebben schriftelijke vragen gesteld over het weigeren van busabonnementen. Vorige week werd een 14-jarige busreiziger geweigerd in de bus tussen Wageningen en Arnhem omdat zij nog een papieren busabonnement had in plaats van een abonnement op een OV-chipkaart.

Lees verder
30 juni 2011

Vragen SP: Provincie Gelderland volgt invoering OV-chipkaart

De provincie Gelderland volgt de invoering van de OV-chipkaart op de voet en komt na de zomer met een eerste reactie op de invoering van het nieuwe betalingsbewijs voor het openbaar vervoer. Daarnaast zetten de vervoerders extra personeel in om de overstappers naar de OV-chipkaart op te vangen.

Lees verder
9 juni 2011

Opinie: Afschaffen strippenkaart nog te vroeg

Onderstaande ingezonden stuk van SP Statenlid Alex Minkwas afgelopen woensdag te lezen in de Gelderlander:

Lees verder
3 juni 2011

Gelderse SP wil stripppenkaart behouden

De Gelderse SP wil de afschaffing van de strippenkaart weer ter discussie stellen, nu PvdA-kamerlid Monasch wil dat de afschaffing van de strippenkaart per 30 juni wordt uitgesteld. Monasch wil de kwestie in de Tweede Kamer bespreken. SP-statenlid Alex Mink wil het onderwerp in juni binnen Provinciale Staten bespreken.

Lees verder
2 februari 2011

SP presenteert blunder top-10 van Provinciebestuur

Tijdens het debat over de afgelopen bestuursperiode presenteert SP-lijsttrekker Eric van Kaathoven een blunder top-10 van het huidige provinciebestuur. Van Kaathoven: “Het college is zelf erg tevreden maar dat maakt op ons niet zoveel indruk. Het doet ons denken aan die reclame van vroeger van WC-eend ‘wij van WC-eend adviseren WC-eend!’.”

Lees verder
31 januari 2011

Gelderse SP: blinden en slechtzienden niet de dupe bij invoering OV-chipkaart (update)

De Gelderse SP wil weten wat het Gelders provinciebestuur gaat doen aan de problemen die blinden en slechtzienden met de OV-chipkaart hebben. Door de invoering van de kaart kunnen zijn niet goed met bus en trein reizen. SP-statenlid Alex Mink heeft daarom vragen gesteld.

Lees verder
28 januari 2011

Gelderland moet invoering OV-chipkaart nu echt stoppen

Het Gelderse provinciebestuur moet de invoering van de OV-chipkaart in april nu echt stoppen. Gelders SP-statenlid Alex Mink vindt verdere invoering onverantwoord, nu blijkt dat de kaart helemaal lek blijkt te zijn. Inmiddels heeft de Tweede Kamer besloten dat de verplichtte invoering van de ov-chipkaart moeten worden uitgesteld. Volgens de SP zou Gelderland dat ook moeten doen. Binnenkort heropent de Gelderse SP het meldpunt ov-chip, waar reizigers met klachten terecht kunnen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier