h

Gelderland moet invoering OV-chipkaart nu echt stoppen

28 januari 2011

Gelderland moet invoering OV-chipkaart nu echt stoppen

Het Gelderse provinciebestuur moet de invoering van de OV-chipkaart in april nu echt stoppen. Gelders SP-statenlid Alex Mink vindt verdere invoering onverantwoord, nu blijkt dat de kaart helemaal lek blijkt te zijn. Inmiddels heeft de Tweede Kamer besloten dat de verplichtte invoering van de ov-chipkaart moeten worden uitgesteld. Volgens de SP zou Gelderland dat ook moeten doen. Binnenkort heropent de Gelderse SP het meldpunt ov-chip, waar reizigers met klachten terecht kunnen.

Uit meerdere publicaties in de media blijkt dat de OV-chipkaart definitief lek is. Het is mogelijk om met een klein Windows-programma en een kaartlezer van enkele tientjes het saldo van de kaart te beïnvloeden. Daarmee is aangetoond dat de beveiliging van de kaart definitief faalt en deze ov-chipkaart niet kan worden ingevoerd.

SP-statenlid Alex Mink heeft aan het dagelijks provinciebestuur gevraagd of de invoering van de ov-chipkaart in april nog wel kan doorgaan: “het is belachelijk dat iedereen met een beetje technische kennis die kaart overhoop kan halen, terwijl de provincie en de vervoerders altijd hebben volgehouden dat er niks aan de hand was. Amsterdam onderzoekt al de mogelijkheden om met het gemeentelijk vervoerbedrijf uit TLS, het bedrijf achter de kaart, te stappen. Dat zegt genoeg!”.

De SP heropent binnenkort het meldpunt OV-chipkaart waar reizigers met klachten terecht kunnen. Alex Mink: “de invoering van de OV-chipkaart gaat alsnog zorgen voor een puinzooi op de Gelderse bussen en treinen. Het provinciebestuur moet ophouden met dit onveilige en miljoenenverslindende prestigeproject”.

www.meldpuntovchip.nl

U bent hier