h

Provinciale Statenverkiezingen 2015

3 april 2015

Reactie SP Gelderland op coalitiekeuze

De SP is teleurgesteld over de keuze van CDA, VVD en D66 om door te gaan met de huidige coalitie en om niet te kiezen voor een coalitie met de SP. De variant met de SP had meer steun in de Staten en zou meer recht doen aan de verkiezingsuitslag. De SP won een zetel en haalde veel meer stemmen dan de PvdA die ook nog eens zwaar verloor. De vierde partij in de staten wordt nu overgeslagen.

Lees verder
20 maart 2015

Maak kennis met onze zes Statenleden

Foto: SP

Maandag 23 maart is de officiele verkiezingsuitslag bekend gemaakt. Vanaf donderdag 26 maart mogen zes SP-ers plaats nemen in de Provinciale Staten van Gelderland. Hieronder kunt u met ze kennis maken.

Lees verder
18 maart 2015

Winst voor de SP; van vijf naar zes zetels

Foto: Maurits Gemmink

De SP heeft winst geboekt bij de Statenverkiezingen in Gelderland. De partij heeft 11,2% van de stemmen behaald en stijgt van 5 naar 6 zetels in Provinciale Staten. Daarmee is de SP de vierde partij geworden. De VVD levert in maar is met 15,7% van de stemmen opnieuw de grootste partij van Gelderland geworden.

Lees verder
10 maart 2015

SP doet oproep voor snelle injectie Gelderse economie

SP lijsttrekker Eric van Kaathoven roept partijen op om na de verkiezingen meteen aan de slag te gaan met een extra investering in de Gelderse economie. Hij denkt aan een investeringsimpuls van zo'n 200 miljoen in onder andere het verduurzamen van nog eens 10.000 huurwoningen, restauratie van monumenten en aanleg van breedband in het buitengebied van alle Gelderse regio's.

Lees verder
4 maart 2015

8x anders, 8 x beter

Provinciale Staten hielden woensdag 25 februari een debat om de balans op te maken over de afgelopen vier jaar. De SP benutte het debat om aan te geven wat er goed ging en wat de SP toch echt anders gedaan zou hebben: meer en eerder investeren van Nuon-gelden in regionale spoorlijnen en de bouw, bijvoorbeeld.

Lees verder
26 februari 2015

Emile Roemer en Gelderse SP bezoeken Arnhem en Nijmegen

Foto: SP

Zaterdag 28 februari bezoekt SP-leider Emile Roemer de provincie Gelderland. Hij zal in Arnhem een bezoek afleggen aan bouwprojecten in Arnhem-Zuid. Daar worden flatgebouwen gerenoveerd en verduurzaamd. In Nijmegen zal hij op een actiebijeenkomst de thuiszorgmedewerkers van Verian een hart onder de riem steken.

Lees verder
31 oktober 2014

SP Gelderland presenteert verkiezingsprogramma ‘Ideeën voor Gelderland’

De Gelderse SP heeft haar verkiezingsprogramma voor de provinciale statenverkiezingen van maart 2015 vastgesteld. Het programma is getiteld ‘Ideeën voor Gelderland’ De SP zet in op het blijven investeren van Nuon-gelden in de Gelderse samenleving. Daarnaast kiest de partij voor een provinciale overheid die inzet op kleinschaligheid in plaats van schaalvergroting, op kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Lees verder
27 oktober 2014

Eric van Kaathoven gekozen tot lijsttrekker SP Gelderland

Gelderse SP-leden hebben op 25 oktober de kandidatenlijst vasgesteld voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015. Tijdens het provinciale congres is Eric van Kaathoven uit Elst is gekozen tot lijsttrekker. Op plaats twee en drie staan respectievelijk zittende Statenleden Peter de Vos (Gaanderen) en Agnes Lewe (Nijmegen). De eerste nieuwkomers zijn Paul Kusters uit Arnhem op plaats vier en Maurits Gemmink uit Ulft op vijf.

Lees verder
15 september 2014

Eric van Kaathoven kandidaat lijsttrekker voor Gelderse SP

De Gelderse SP presenteert vandaag de concept kieslijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2015. De lijst wordt aangevoerd door huidige fractievoorzitter in de Staten Eric van Kaathoven uit Elst. Op plaats twee en drie staan respectievelijk zittende Statenleden Peter de Vos (Gaanderen) en Agnes Lewe (Nijmegen). De eerste nieuwkomer op plaats vier is Paul Kusters uit Arnhem. Op 25 oktober zullen de Gelderse SP-leden stemmen over de kieslijst.

Lees verder
16 april 2014

STATENVERKIEZINGEN 2015: KANDIDATEN KUNNEN ZICH MELDEN!

De kandidaatstelling voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015 is geopend. SP-leden die zichzelf geschikt achten als Statenlid voor de SP in Gelderland kunnen zich uiterlijk op 1 juni melden bij de kandidaten-commissie via mmulder@sp.nl. Kandidaten worden verzocht om hun kandidaatstelling duidelijk te motiveren en een CV mee te sturen.

Lees verder

U bent hier