h

Emile Roemer en Gelderse SP bezoeken Arnhem en Nijmegen

26 februari 2015

Emile Roemer en Gelderse SP bezoeken Arnhem en Nijmegen

Foto: SP

Zaterdag 28 februari bezoekt SP-leider Emile Roemer de provincie Gelderland. Hij zal in Arnhem een bezoek afleggen aan bouwprojecten in Arnhem-Zuid. Daar worden flatgebouwen gerenoveerd en verduurzaamd. In Nijmegen zal hij op een actiebijeenkomst de thuiszorgmedewerkers van Verian een hart onder de riem steken.

Roemer: ‘Door heel het land worden thuiszorgmedewerkers keihard geraakt door de bezuinigingen van dit kabinet. Ze moeten fors salaris inleveren of ze verliezen hun baan. De medewerkers van Verian zijn in actie gekomen en met succes: de loonverlaging is nog steeds niet ingegaan. Actievoeren loont en daarom steek ik deze thuiszorgmedewerkers graag een hart onder de riem.’

In Arnhem bezoekt Roemer samen met de Gelderse SP-lijsttrekker Van Kaathoven en de Arnhemse SP-wethouder Elfrink de bouw- en renovatieprojecten. Daar worden flatgebouwen aan de Gelderse Rooslaan in Arnhem verduurzaamd in samenwerking met woningcorporatie Volkshuisvesting. De Gelderse SP heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor investeringen in de bouw.

Ook zullen Roemer en Van Kaathoven, samen met SP-wethouders Helmer en Velthuis, een bezoek brengen aan Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen. In de oude Vasim-fabriek wordt ruimte gegeven aan allerlei culturele bedrijven, kunstenaars en publieksevenementen. De Nijmeegse SP heeft zich de afgelopen tijd ingezet voor de versterking van de creatieve economie.

Reactie toevoegen

U bent hier