h

Provinciale Statenverkiezingen 2011

23 maart 2011

SP teleurgesteld over formatie

De SP is teleurgesteld over het verloop van de Gelderse formatie. Fractievoorzitter Van Kaathoven vindt het een gemiste kans dat er geen coalitie-variant bekeken wordt met de SP.

Lees verder
7 maart 2011

Definitieve uitslag: 5 zetels voor SP

Vandaag heeft het hoofdstembureau de definitieve uitslag van de provinciale verkiezingen bekend gemaakt. Anders dan eerder in de media is vermeld is de SP met 5 zetels vertegenwoordigd in Provinciale Staten. Ons team voor de komende 4 jaar bestaat uit Eric van Kaathoven, Alex Mink, Agnes Lewe, Peter Lucassen en Cobi van Driel.

Lees verder
4 maart 2011

Lijsttrekker Eric van Kaathoven over de verkiezingsuitslag

Het ziet er naar uit dat de SP 5 zetels gaat halen in Provinciale Staten van Gelderland. Maandag wordt bekend gemaakt welke partijen een restzetel krijgen. De 6e zetel van de SP in de voorlopige uitslag zou daarbij wel eens kunnen verdwijnen. SP lijsttrekker Eric van Kaathoven ziet ondanks verlies ten opzichte van de hoge score van 4 jaar geleden mogelijkheden dat de SP gaat besturen in Gelderland.

Lees verder
3 maart 2011

SP stemmers bedankt

Met 9,7% van de stemmen is de SP de vijfde partij van Gelderland geworden bij de provinciale statenverkiezingen. Daarmee lijkt de SP op 6 zetels te komen in Provinciale Staten van Gelderderland en verliest de SP 1 zetel ten opzichte van 4 jaar geleden*. Met 19.1% van de stemmen is de VVD de grootste partij van Gelderland geworden.

Lees verder
28 februari 2011

Emile Roemer in Doetinchem: "Gelderland verdient beter openbaar vervoer"

Emile Roemer heeft woensdagmiddag samen met Gelderse SP-lijsttrekker Eric van Kaathoven het actieplan voor het openbaar vervoer van de SP in Gelderland gepresenteerd. In het Openbaar Vervoer Museum kreeg Roemer het eerste exemplaar van het plan overhandigd. Daarna onthulde de SP leider een bord op station Doetichem om op ludieke wijze een aftrap te geven voor de spoorverdubbeling op de spoorlijn Arnhem-Winterswijk.

Lees verder
26 februari 2011

SP top-10 op campagnetour

Zaterdag 26 februari zijn de kandidaat-statenleden van de SP op campagne-tour geweest door de provincie Gelderland. Onder aanvoering van lijsttrekker Eric van Kaathoven zijn, Apeldoorn, Dieren, Arnhem, Huissen, Elst en Nijmegen aangedaan.

Lees verder
21 februari 2011

Emile Roemer presenteert Gelders SP- actieplan openbaar vervoer in Doetinchem

Woensdag 23 februari komt SP-leider Emile Roemer naar Gelderland. Samen met de Gelderse lijsttrekker Eric van Kaathoven zal Roemer bij station Doetinchem het actieplan presenteren voor het verbeteren van het openbaar vervoer in Gelderland. De SP in Gelderland wil 1 miljard euro van het NUON-geld investeren in openbaar vervoer in Gelderland onder andere dubbelspoor in de Achterhoek.

Lees verder
19 februari 2011

De Achterhoek en Liemers kleuren rood en roze

Zaterdag ging de top-10 van de Gelderse SP-lijst op campagnetour door de Achterhoek en Liemers. De SP is in opkomst in de Achterhoek en de Liemers. Afgelopen jaren zijn er flink wat afdelingen en raadsfracties van de SP bijgekomen. Bij een peiling van TV Gelderland kwam de SP in de Achterhoek zelfs als grootste partij uit de bus. En dat was ook te merken aan de vele positieve reacties op straat.

Lees verder
16 februari 2011

SP top-10 op campagnetour Achterhoek-Liemers

Zaterdag 19 februari gaan de kandidaat-statenleden van de SP op campagne-tour door de provincie Gelderland. Onder aanvoering van lijsttrekker Eric van Kaathoven zullen, Zevenaar, Wehl, Doetinchem, Terborg, Winterswijk, Eibergen en Borculo worden aangedaan.

Lees verder
14 februari 2011

3000 SP'ers trappen campagne af in Burgers Zoo

'Stem op 2 maart de SP uw provinciebestuur in!' Dat zei SP-leider Emile Roemer vandaag in Burgers Zoo, waar de SP de campagne voor de provinciale Statenverkiezingen aftrapte. Roemer maakte duidelijk dat de SP zich niet opnieuw door andere partijen buiten het provinciebestuur laat zetten. 'Die tijd is geweest', aldus Roemer: 'Nu is de beurt aan de SP. Wij hebben de plannen. Wij hebben de mensen. Wij hebben de vastberadenheid om Nederland menselijker en socialer te maken. En we laten ons nergens meer buitensluiten.'

Lees verder

Pagina's

U bent hier