h

Emile Roemer presenteert Gelders SP- actieplan openbaar vervoer in Doetinchem

21 februari 2011

Emile Roemer presenteert Gelders SP- actieplan openbaar vervoer in Doetinchem

Woensdag 23 februari komt SP-leider Emile Roemer naar Gelderland. Samen met de Gelderse lijsttrekker Eric van Kaathoven zal Roemer bij station Doetinchem het actieplan presenteren voor het verbeteren van het openbaar vervoer in Gelderland. De SP in Gelderland wil 1 miljard euro van het NUON-geld investeren in openbaar vervoer in Gelderland onder andere dubbelspoor in de Achterhoek.

Om 14:00u zal SP leider, Emile Roemer present zijn op station Doetinchem, aan de spoorlijn Arnhem-Winterswijk om het plan te presenteren en op ludieke wijze een aftrap geven voor de verdubbeling van het spoor in de Achterhoek. Het actieplan wordt om 14:10 uur gepresenteerd door Emile Roemer en Gelders SP-lijsttrekker Eric van Kaathoven in het Openbaar Vervoermuseum bij station Doetinchem, Stationsstraat 50 7005 AK Doetinchem.

Daarna volgt de onthulling van een actiebord bij het naastgelegen station Doetinchem en zet Roemer een handtekening op een actiekaart van de SP-campagne “Laat de Achterhoek sporen!”.

Emile Roemer was voordat hij fractievoorzitter werd in de Tweede Kamer woordvoerder openbaar vervoer in de Tweede Kamer. Roemer heeft de problemen met de Achterhoekse spoorlijn regelmatig aan de kaak gesteld.

De SP zet zich al lang in voor dubbelspoor in de Achterhoek. Ze is de ellende voor reizigers met uitvallende en overvolle treinen meer dan zat. Zo verzamelde de partij al 3000 handtekeningen en kreeg ze de voltallige provinciale staten achter een motie voor een onderzoek naar dubbelspoor. De SP is echter vooralsnog de enige partij die voor deze en andere verbeteringen in het openbaar vervoer bereid is 1 miljard van het Nuon-kapitaal uit te geven.

www.laatdeachterhoeksporen.nl

U bent hier