h

Bezuinigingen

16 november 2012

Begroting: Gelderland blijft geld oppotten

De Gelderse SP fractie heeft tegen de begroting van de provincie gestemd. In tegenstelling tot andere provincies blijft Gelderland de Nuon-miljarden oppotten terwijl investeringen juist nu hard nodig zijn.

Lees verder
26 juni 2012

SP wil bibliotheeknorm voor Gelderland

De SP Statenfractie wil dat er in Gelderland normen komen voor een basisniveau aan bibliotheekvoorzieningen. Zo kan de provincie in samenwerking met gemeenten en Biblioservice Gelderland er voor zorgen dat kinderen, ouderen en anderen een bibliotheekvoorziening ‘dichtbij’ houden.

Lees verder
19 december 2011

Meerderheid staten voor drastische bezuinigingen op sociaal

Tijdens de statenvergadering van 14 december stemde een ruime meerderheid van Provinciale Staten in met drastische bezuinigingen in de sociale sector. Een gloedvol betoog van kersvers SP-statenlid Peter de Vos voor behoud van in ieder geval de klachtenlijnen van Zorgbelang kon daar niets in veranderen. De SP is bijzonder teleurgesteld dat een steenrijke provincie taken over de schutting gooit zonder dat er andere financiering voor is.

Lees verder
11 november 2011

Provincie laat bibliobus vallen

Het SP voorstel voor een noodfonds om de Gelderse bibliobussen te redden, kreeg geen meerderheid in de vergadering van provinciale staten van 9 november. Wel komt er tijdelijk extra geld om naar alternatieven op zoek te gaan.

Lees verder
6 november 2011

SP presenteert noodfonds om Gelderse bibliobussen te redden

Op woensdag 9 november besluiten provinciale staten van Gelderland over het voorstel van de SP om met een noodfonds te voorkomen dat de bibliotheekbus uit tientallen Gelderse dorpen verdwijnt. Met een op de provinciale begroting gering bedrag van 1,2 miljoen per jaar kunnen alle haltes behouden blijven. Voor de verkiezingen van maart dit jaar gaf een meerderheid van de politieke partijen aan dat de bibliobus moet blijven rijden ook als dit de provincie extra geld kost.

Lees verder
3 november 2011

Nog meer bedreigde bibliobushaltes in kaart gebracht

In veel kleine kernen dreigt de bibliotheekbus volledig te verdwijnen als gevolg van gemeentelijke bezuinigingen. De Gelderse SP luidt de noodklok. Er verdwijnen nog meer bibliobussen dan in eerste instantie werd verwacht, de lijst wordt elke week langer. Zo blijkt uit gegevens van Biblioservice Gelderland die de SP opvroeg.

Lees verder
19 oktober 2011

Verdwijnt de bibliobus uit Gelderse dorpen?

In veel buurtschappen en kleine dorpen dreigt de bibliotheekbus volledig uit het straatbeeld te verdwijnen als gevolg van bezuinigingen. Biblioservice Gelderland: “Wij houden ons hart vast”.

Lees verder
2 februari 2011

SP presenteert blunder top-10 van Provinciebestuur

Tijdens het debat over de afgelopen bestuursperiode presenteert SP-lijsttrekker Eric van Kaathoven een blunder top-10 van het huidige provinciebestuur. Van Kaathoven: “Het college is zelf erg tevreden maar dat maakt op ons niet zoveel indruk. Het doet ons denken aan die reclame van vroeger van WC-eend ‘wij van WC-eend adviseren WC-eend!’.”

Lees verder
29 juni 2010

SP steekt slachtoffers dreigende bezuinigingen een hart onder de riem

Met maar liefst 22 amendementen gaat de SP proberen de asociale bezuinigingen van de steenrijke provincie Gelderland van tafel te krijgen tijdens het statendebat op 30 juni. Op de tribunes zullen SP-ers hartjes uitdelen om het publiek ‘een hart onder de riem’ te steken. En de fractieleden zullen tijdens het debat een rood T-shirt dragen met daarop het getal 4.886.326.000, het vermogen van de steenrijke provincie Gelderland.

Lees verder
22 juni 2010

Stil protest Gelderse SP bij hoorzittingen bezuinigingen

De Gelderse SP zal woensdag 23 juni tijdens de hoorzittingen over de door het college van PvdA, CDA en CU voorgestelde drastische bezuinigingen op een ludieke wijze duidelijk maken dat de fractie zich tegen deze plannen verzet. Omdat de statenleden tijdens de hoorzittingen slechts informatieve vragen mogen stellen aan de tientallen insprekers, zullen SP-ers rode T-shirts dragen met daarop het getal 4.886.326.000.

Lees verder

Pagina's

U bent hier