h

Provinciale Statenverkiezingen 2007

21 maart 2007

De Gelderlander: 'In Gelderland was SP direct kansloos'

'De SP maakte in Gelder­land geen moment kans op een plek in het provinciebestuur. De partij was de grote verkiezingswin­naar, maar werd met 7 van de 53 zetels slechts de vierde partij. Bo­vendien verdiende de SP die zege volgens tegenstanders niet. Vriend en vijand vonden dat de fractie slecht werk leverde en aan intern gerommel ten onder ging.'

Lees verder
17 maart 2007

Gedeputeerde staten naar landelijk voorbeeld?

CDA, PvdA en ChristenUnie bekijken of ze samen het nieuwe college van Gedeputeerde Staten in Gelderland gaan vormen. Het kabinet heeft dezelfde samenstelling. De onderhandelingen beginnen zaterdag.

Lees verder
12 maart 2007

Anky Marijnissen wordt geen statenlid

Lijstduwer van de Gelderse SP, Anky Marijnissen, die met 5201 voorkeursstemmen gekozen was, heeft besloten geen deel te nemen aan provinciale staten van Gelderland. Nadat vrijdag 9 maart bekend werd dat ze met haar 30ste plaats toch met voorkeurstemmen gekozen was, heeft ze een weekend lang goed nagedacht over het wel of niet aanvaarden van de zetel. Ze heeft nu besloten dit niet te doen. Hieronder een verklaring waarin ze uitlegt waarom.

Lees verder
8 maart 2007

7 zetels: SP meer dan verdubbeld in Gelderland !

De SP heeft gisteravond bij de Gelderse Statenverkiezingen een flinke overwinning gehaald: het aantal zetels is gestegen naar maar liefst 7, meer dan een verdubbeling.

Lees verder
6 maart 2007

Gelderse verkiezingsavond in Arnhem

De campagne zit er op. En nu maar afwachten wat het oordeel van de kiezer is. De SP volgt de uitslagen in café de Kroeg, Nieuwstraat 27 in Arnhem. U bent welkom vanaf 21.00 (dan sluiten de stembussen).

Lees verder
27 februari 2007

Op de SoeP bij de SP !

Donderdagmiddag 1 maart kan iedereen bij de SP op de soep komen. Dan komt - in het kader van de campagne voor de provincieverkiezingen - de SoeP Express naar de Grote Markt in Nijmegen. Naast Gelderse kandidaat statenleden als Agnes Lewe (lijsttrekker) en Eric van Kaathoven (nr. 2) is ook Tiny Kox (lijsttrekker voor de Eerste Kamer) van de partij. De beroemde Amazing Stroopwafels verzorgen de muziek.

Lees verder
26 februari 2007

Politiek café SP Rheden: in discussie met Gelderse SP en VVD kandidaten

De SP afdeling Rheden organiseert komende woensdag een Politiek Café in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen. Hier gaan de Gelderse kandidaten Eric van Kaathoven en Willem van Katwijk met elkaar en met de zaal in discussie.

Lees verder
24 februari 2007

Als troost voor provinciebestuur schildert SP zelf een portret

De Gelderse SP heeft een portret geschilderd van het college van gedeputeerde staten. De socialisten zijn blij met het besluit om de leden van het college niet voor duizenden euro's gemeenschapsgeld te laten vereeuwigen. Als troostprijs maakten de (kandidaat) statenleden een geheel eigen versie van het statieportret. Zij zullen dit aanbieden bij het afscheid van de huidige statenperiode na 7 maart.

Lees verder
22 februari 2007

Agnes en Agnes 'on tour' [update!]

Zaterdag 24 februari gaan Agnes Lewe, lijsttrekker voor de provinciale staten verkiezingen voor de Gelderse SP en Agnes Kant, SP Tweede Kamer lid uit het Gelderse Doesburg, samen met kandidaat statenleden en actieve SP-ers uit diverse gemeenten actie voeren voor een socialer en menselijker Gelderland.

Lees verder
20 februari 2007

Interview met Tiny Kox: "Op 7 maart tellen stemmen dubbel"

Een interview met senator Tiny Kox, over het hoe en wat rondom de Eerste Kamer, staat nu op deze site.

Lees verder

Pagina's

U bent hier