h

7 zetels: SP meer dan verdubbeld in Gelderland !

8 maart 2007

7 zetels: SP meer dan verdubbeld in Gelderland !

De SP heeft gisteravond bij de Gelderse Statenverkiezingen een flinke overwinning gehaald: het aantal zetels is gestegen naar maar liefst 7, meer dan een verdubbeling.


Feest! (foto: Bert Beelen, De Gelderlander 8 maart 2007)

De SP is hiermee de vierde partij van Gelderland geworden, na het CDA, de PvdA en de VVD. In elke gemeente van Gelderland is de SP gestegen, bijna zonder uitzondering meer dan verdubbeld zelfs. In Aalten (14,2%), Arnhem (21,3%), Druten (19,8%), Westervoort (21,4%) en Zutphen (20,0%) werd de SP wat betreft aantal stemmers de nummer twee, in Doesburg (26,3%) en Nijmegen (25,1%) stemde zelfs de meerderheid op de SP!

(later meer)

De uitslagen op de site van de provincie

U bent hier