h

Anky Marijnissen wordt geen statenlid

12 maart 2007

Anky Marijnissen wordt geen statenlid

Lijstduwer van de Gelderse SP, Anky Marijnissen, die met 5201 voorkeursstemmen gekozen was, heeft besloten geen deel te nemen aan provinciale staten van Gelderland. Nadat vrijdag 9 maart bekend werd dat ze met haar 30ste plaats toch met voorkeurstemmen gekozen was, heeft ze een weekend lang goed nagedacht over het wel of niet aanvaarden van de zetel. Ze heeft nu besloten dit niet te doen. Hieronder een verklaring waarin ze uitlegt waarom.

Beste kiezers,

Allereerst heel hartelijk dank voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben gesteld. Ik ben er trots op zoveel stemmen te hebben gekregen en daarmee mede de SP op het mooie aantal van 7 zetels heb kunnen brengen.

Na een weekend van wikken en wegen heb ik besloten geen zitting te nemen in de Provinciale Staten van Gelderland. Het was een moeilijk besluit. Ik ben al jaren lid van de SP en draag de partij en haar standpunten een warm hart toe. Toen ik dan ook gebeld werd met de vraag of ik lijstduwer wilde worden heb ik zonder enige aarzeling ja gezegd. Plaats 30 dat betekent dat ik kenbaar maak dat nog iemand uit de familie SP-er is. Een mooi gebaar, niet meer en niet minder. En dan blijkt op 9 maart dat ik met veel voorkeurstemmen gekozen ben. Ik was overrompeld.

Hoewel het me prachtig werk lijkt en ik weet dat ik een goede bijdrage zou kunnen leveren, heb ik toch besloten het niet te doen. Ik heb nooit de intentie gehad actief Statenlid te worden. Ik heb geen campagne gevoerd, was tevreden met plaats 30 en heb niets in het werk gesteld op een verkiesbare plaats te komen. Ik werk liever in de luwte mee en vind het lastig als ‘zus van Jan’ een publieke functie binnen de partij te gaan vervullen. Bovendien staan er uitstekende mensen op de eerste zeven plaatsen van de lijst.

Ik hoop dat u mijn keuze kunt respecteren en op de achtergrond zal ik zeker op mijn manier actief blijven voor de partij.

Ik wens de fractie en alle andere actieve SP-ers heel veel succes!

Anky Marijnissen

U bent hier