h

3000 SP'ers trappen campagne af in Burgers Zoo

14 februari 2011

3000 SP'ers trappen campagne af in Burgers Zoo

'Stem op 2 maart de SP uw provinciebestuur in!' Dat zei SP-leider Emile Roemer vandaag in Burgers Zoo, waar de SP de campagne voor de provinciale Statenverkiezingen aftrapte. Roemer maakte duidelijk dat de SP zich niet opnieuw door andere partijen buiten het provinciebestuur laat zetten. 'Die tijd is geweest', aldus Roemer: 'Nu is de beurt aan de SP. Wij hebben de plannen. Wij hebben de mensen. Wij hebben de vastberadenheid om Nederland menselijker en socialer te maken. En we laten ons nergens meer buitensluiten.'

Maar liefst 3000 SP'ers kwamen naar Burgers Zoo in Arnhem om samen met Emile Roemer, Eerste Kamer-lijsttrekker Tiny Kox en 12 provinciale lijsttrekkers de campagne op weg naar 2 maart af te trappen. Jan Marijnissen opende de bijeenkomst met een interview met de Egyptische Cherif Osman. Hij is betrokken bij de zogenaamde 6-april-beweging, die actief betrokken was bij de opstanden in Egypte. Osman bedankte de SP, 'de enige partij die ons vanaf het begin actief ondersteund heeft.'

Daarna konden de aanwezig leden in debat met kamerleden of speeddaten met de provinciale lijsttrekkers waaronder Gelderse lijsttrekker Eric van Kaathoven. En natuurlijk kon de prachtige dierentuin bezocht worden.

In zijn afsluitende toespraak riep partijleider Emile Roemer op om van 2 maart een nationale dag van protest te maken: 'Op 2 maart kunnen we kiezen. Voor de bankiers, de beleggers en de bestuurders. Voor de 25 procent rijkste Nederlanders, die door Rutte, Verhagen en Wilders in de watten worden gelegd. Of we kiezen voor de mensen met een hart voor de zorg, de mensen uit het onderwijs, de vuilnisophalers, postbodes en schoonmakers. Voor de vakmensen in de bouw, de thuiszorg of op kantoor. Voor de huurder, de student en onze ouderen. Voor die 75 procent van Nederland, die nu de rekening van de crisis moet betalen. De regering laat al die mensen stikken. Ik zeg het gewoon zoals het is. En daarom staat de SP aan de kant van de mensen. Tegen de regenten, tegen dit rijkeluiskabinet.'

Bekijk een fotoreportage hier
Bekijk de toespraak van Emile Roemer

U bent hier