h

Vragen SP: Provincie Gelderland volgt invoering OV-chipkaart

30 juni 2011

Vragen SP: Provincie Gelderland volgt invoering OV-chipkaart

De provincie Gelderland volgt de invoering van de OV-chipkaart op de voet en komt na de zomer met een eerste reactie op de invoering van het nieuwe betalingsbewijs voor het openbaar vervoer. Daarnaast zetten de vervoerders extra personeel in om de overstappers naar de OV-chipkaart op te vangen.

SP-statenlid Alex Mink stelde in de statenvergadering van 29 juni enkele mondelinge vragen over de OV-chipkaart. Zo wilde hij weten wat de vervoerders deden, naast de grootschalige campagne rond het uitschakelen van de strippenkaart. Hij wilde ook weten welke mogelijkheden de provincie heeft om tijdig in te grijpen bij grote problemen en hoe de vervoerders omgingen met problemen bij het uitchecken.

Gelderland komt na de zomer met een notitie met daarin een eerste reactie op het rapport van de commissie-Meijdam, die de problemen rond de invoering van de OV-chipkaart onderzocht, en de klachten die adviesorganisatie ROCOV heeft binnengekregen. Vervoerders hebben regelmatig contact met de provincie over de invoering van de kaart en zetten extra personeel op drukke busstations in om te helpen bij het opwaarderen van de OV-chipkaart. Wie de komende dagen de bus instapt zonder OV-chipkaart, kan ter plekke een anonieme OV-chipkaart kopen en daarmee op reis gaan. Vervoerders maken ook vaart met het aanvragen van een persoonlijke OV-chipkaart en het aanvragen van automatisch opwaarderen van deze kaart.

Op verzoek van de SP zal de statencommissie voor verkeer in september verder praten over de invoering van de OV-chipkaart.

U bent hier