h

Nieuws uit 2002

28 december 2002

Raad van State haalt uit naar provincie Gelderland

De Raad van State heeft de provincie Gelderland weer eens flink op de vingers getikt. Deze keer heeft ze plannen om in het buitengebied van Ulft een depot met vervuilde grond te realiseren (voorlopig) onmogelijk gemaakt. Dit komt omdat de provincie Gelderland weigerde om - in het kader van de bestemmingsplanprocedure - bezwaren op het gebied van dreigende bodem- en waterverontreiniging inhoudelijk te behandelen.
GS vonden dat dit pas aan de orde was als er een milieuvergunning ter inlage zou liggen. Niet dus, oordeelde de Raad van state op 24 december.

Lees verder
19 december 2002

Statenlid Paul Freriks neemt de handschoen op en vecht tegen uitzetting van een vierjarig kind

Een nieuw comité zet zich in om de vierjarige Kirsty Jane Fitzgerald-de Kok in Zevenaar te houden. Kirsty wordt met uitzetting bedreigd, omdat haar Australische vader het kind opeist. Zowel Kirsty als haar Nederlandse moeder Petra de Kok zijn gevlucht om, naar eigen zeggen, te ontkomen aan huiselijk geweld. Beiden verblijven bij familie in Zevenaar.

Lees verder
22 oktober 2002

Vitesse Skybox voor jongerenraad Zevenaar

De SP heeft de jongeren hoog in het vaandel staan, of het nu de gemeente- of de provinciale fractie betreft. Gelders statenlid Paul Freriks bedacht zich geen moment om de Zevenaarse JongerenRaad uit te nodigen in de provinciale skybox in het Gelredome bij een voetbalwedstrijd tussen Vitesse en Roda JC.

Lees verder

U bent hier