h

Nieuws uit 2008

19 december 2008

Prijsverhoging 50% van Euroretour Veluwse stadsbussen is niet van deze tijd

De SP in provinciale staten vindt de nieuwe plannen om het euroretourtje in de bussen van Apeldoorn, Ede en Harderwijk met 50 procent in prijs te verhogen niet van deze tijd. Natuurlijk is de partij blij dat de verdubbeling van tafel is mede dankzij acties van de SP Apeldoorn en anderen. Maar deze exorbitante prijsverhoging in tijden waarin de dieselprijzen laag zijn en veel mensen het moeilijk hebben, is wat de SP betreft niet aan de orde. De partij wil een debat in provinciale staten.

Lees verder
17 december 2008

Duitsers verlengen baan Wenningfield terwijl provincie nog wacht op antwoord bezwaren

De bewoners van Winterswijk die zich verzetten tegen een baanverlening van vliegveld Wenningfeld net over de grens zijn woedend op de Duitse overheid. De baanverlenging gaat door terwijl bezwaarmakers waaronder de provincie Gelderland (dat bezwaar kwam er na een unaniem aangenomen motie ingediend door de SP) al anderhalf jaar niets gehoord hebben.

Lees verder
15 december 2008

ALLEEN SP STEUNT BURGERINITIATIEF MEGASTALLEN

De Gelderse SP statenfractie heeft tijdens de Statenvergadering van woensdag 3 december als enige fractie het burgerinitiatief ‘megastallen naar bio-industrieterrein’ gesteund. Het liefst ziet de SP dat er helemaal geen megastallen gebouwd worden in Gelderland. Maar zeker niet op het Gelderse platteland .

Lees verder
14 december 2008

Gedeputeerde krijgt gele kaart

Tijdens de statenvergadering van 3 december heeft gedeputeerde Van Haaren een statenbrede motie van afkeuring (en van treurnis) gekregen. Ze had geld uitgegeven zonder toestemming van provinciale staten en trok daarna niet meteen aan de bel.

Lees verder
8 december 2008

Provincie kijkt ook naar sociaal toerisme

Enkele weken stelde de SP vragen over het bevorderen van sociaal toerisme in Gelderland. De antwoorden van het college zijn voorzichtig. Zij willen eerst onderzoeken wat er al is en wat verder de mogelijkheden zijn. Pas dan willen zij bezien of de provincie een stimulerende rol kan spelen op het gebied van sociaal toerisme.

Lees verder
5 december 2008

SP tegen sloop provinciekantoren

Gedeputeerde Staten wil de drie provinciekantoren Rijnstate, Prinsenhof A en Prinsenhof B slopen. Zij willen in plaats daarvan voor de prijs van minimaal 74 miljoen euro een compleet nieuw kantorengebouw neerzetten. De SP ziet geen enkele noodzaak om de huidige gebouwen te slopen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier