h

Nieuws uit 2005

28 december 2005

G-voetbalteam krijgt groots onthaal in Gelreloge

Gisteravond was het dan zover. Het G-voetbalteam van het Nijmeegse Quick 1888 was door de SP- statenfractie uitgenodigd om, vanuit de luxe Gelreloge van het Arnhemse Gelredome, de wedstrijd Vitesse- NAC te bekijken. En de spelers, die zelf met veel succes deelnemen aan de officiële competitie van voetballers met een beperking, hadden de avond van hun leven.

Lees verder
28 december 2005

Reizigers dreigen de dupe te worden van NS-rekentruc met treinkaartjes

Per 1 januari 2006 gaan de Nederlandse Spoorwegen de tarieven van treinkaartjes anders berekenen. Op trajecten waar een andere vervoerder rijdt dreigt de aanschaf van kaartjes duurder en ingewikkelder te worden. In Gelderland gaat het om de Syntus-lijnen tussen Tiel en Elst en Zutphen en Hengelo.

Lees verder
23 december 2005

Gehandicaptenvoetballers in Gelreloge op uitnodiging SP

De statenfractie van de SP ontvangt volgende week dinsdagavond, voorafgaand en tijdens de voetbalwedstrijd Vitesse- NAC, een afvaardiging van gehandicaptenvoetballers van het Nijmeegse Quick 1888 in de “Gelreloge” van het Vitessestadion.

Lees verder
21 december 2005

Balkenende in Nijmegen: deels ontklede SP-kerstmannen protesteren tegen armoede

Een tiental deels ontklede "kerstmannen" heeft vandaag in Nijmegen geprotesteerd tegen het bezuinigingsbeleid van dit kabinet. Aanleiding was de komst van premier Balkenende naar de Keizer Karelstad. Hij onthulde daar vanmorgen een "Romeinse godenpijler", die verwijst naar het 2000- jarig bestaan van de stad.

Lees verder
21 december 2005

Asbestsanering: staatssecretaris laat bewoners Berkelland in de kou staan

Dinsdagavond stemde de Kamer over een motie van de SP waarin wordt gevraagd de voorschotregeling uit te breiden. Paden met asbest zullen gesaneerd worden. Van Geel beperkt dit echter tot Harderwijk en het Hof van Twente, terwijl ook in de gemeente Berkelland veel asbestvervuiling in de bodem is geconstateerd.

Lees verder
20 december 2005

Electrabel sluit palmoliestook toch niet uit

Enkele weken geleden kwam energiemaatschappij Electrabel met het bericht dat ze afziet van het stoken van palmolie in de kolencentrale van Nijmegen. Maar naar nu blijkt heeft Electrabel, geheel in strijd met dat bericht, de provincie Gelderland wel degelijk officieel verzocht om palmoliestook mogelijk te maken. Dat blijkt uit een ontwerp- gedoogvergunning die de SP vandaag onder ogen kreeg.

Lees verder

Pagina's

U bent hier