h

Gehandicaptenvoetballers in Gelreloge op uitnodiging SP

23 december 2005

Gehandicaptenvoetballers in Gelreloge op uitnodiging SP

De statenfractie van de SP ontvangt volgende week dinsdagavond, voorafgaand en tijdens de voetbalwedstrijd Vitesse- NAC, een afvaardiging van gehandicaptenvoetballers van het Nijmeegse Quick 1888 in de “Gelreloge” van het Vitessestadion.

Het senioren-G-team van Quick 1888 uit Nijmegen

De SP is nooit voorstander geweest van financiële bemoeienis van de provincie Gelderland met het Gelredome. Ook heeft ze tegen het (inmiddels aangenomen) plan gestemd, op grond waarvan statenfracties gebruik kunnen maken van de luxe “Gelreloge” in het stadion.

Maar nu het besluit er eenmaal ligt, wil de partij in de loge groepen in de samenleving gaan ontvangen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat wordt op dinsdag 27 december dus het gehandicaptenvoetbal. Enkele senioren- en jeugspelers , die bij het Nijmeegse Quick 1888 actief zijn in het “G- voetbal”, zullen, met hun begeleiders, de gast zijn van de SP.

Met de kosten van de avond zal het nogal meevallen. De voetballers bleken geen behoefte te hebben aan de luxe diners die normaal in de loge geserveerd worden. Geen biefstuk of kaviaar. Ze hebben liever een maaltijd die hoofdzakelijk bestaat uit friet, broodjes en kroket. Daarnaast komen er nog wat drankjes bij. En de SP- fractie sluit zich aan bij deze menuwens.

Het kostte trouwens nog wel even wat moeite om deze maaltijdwens gerealiseerd te krijgen. Want het cateringbedrijf dat de hapjes en drankjes verzorgt had dit niet in haar standaardpakket. Maar door de bemiddeling van de griffie van de provincie Gelderland is een en ander toch voor elkaar gekomen.

Er bestaat binnen de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) een officiële competitie, waaraan teams van verstandelijk- en lichamelijk gehandicapte voetballers meedoen. Met groot enthousiasme. Voetbaltrainers uit het betaalde voetbal nemen trouwens al, gedurende enige tijd, jaarlijks een G- team onder hun hoede, tijdens een landelijk voetbaltournooi.

De SP gaat in de komende tijd inventariseren, of ook de provincie een actieve bijdrage kan leveren aan de bevordering van het gehandicaptenvoetbal.

U bent hier