h

Nieuws uit 2007

27 december 2007

Vrijwilligers Ome Joop’s Tour te gast bij SP in Gelredome

Vrijwilligers van Ome Joop’s Tour zijn door de SP statenfractie uitgenodigd om op zondag 30 december de voetbalwedstrijd Vitesse – FC Utrecht te bekijken in de loge van de provincie Gelderland in het Gelredome.

Lees verder
23 december 2007

Waterbedrijf Vitens sluit klanten met schulden minder snel af

Klanten met betalingsachterstanden worden door waterbedrijf Vitens minder snel afgesloten. Het waterbedrijf heeft een overeenkomst met de Nederlandse vereniging van volkskrediet (NVVK) afgesloten, waardoor deze mensen sneller worden geholpen. Bij het maken van afspraken over de afbetaling worden zij niet afgesloten. Dit blijkt uit mondelinge vragen van SP-fractievoorzitter Agnes Lewe tijdens de commissievergadering Algemeen Bestuur en Financiën.

Lees verder
22 december 2007

Syntus gaat werken aan betere compensatie bij treinvertragingen

Afgelopen donderdag presenteerde de SP-afdeling Winterswijk de uitkomsten van de enquête onder Syntus-reizigers. De SP-afdelingen in de Achterhoek hebben in juli en september 478 reizigers naar hun mening over het treinvervoer gevraagd. Uit de resultaten bleek dat veel reizigers de vertragingen zat zijn, een betere compensatie bij verstoringen willen en het toilet op de trein missen.

Lees verder
27 november 2007

Gelderse SP wil provinciaal meldpunt megastallen

De Gelderse SP wil dat in navolging van het vorige week door de provincie Gelderland geopende meldpunt voor schade van wilde zwijnen er ook een meldpunt voor schade veroorzaakt door de komst van mega(varkens)stallen komt. Tijdens de statenvergadering van aanstaande woensdag zal de partij hierop aandringen.

Lees verder
23 november 2007

Fusie Scherpenzeel en Woudenberg: wat wil de provincie Gelderland?

De Gelderse gemeente Scherpenzeel wil fuseren met de Utrechtse gemeenten Woudenberg en Renswoude. De laatstgenoemde gemeente wil niet tot een nieuwe gemeente fuseren. SP-statenleden Alex Mink en Agnes Lewe willen daarom graag van het Gelderse college van Gedeputeerde Staten weten hoe zij tegen deze fusieplannen aankijken. Voor ons telt vooral de steun onder de bevolking en bij de gemeenteraden. Een gemeentelijke fusie zonder voldoende steun zien wij niet zitten.

Lees verder
23 november 2007

Uitbreiding luchthaven Lelystad: Veluwe krijgt wel de lasten, niet de lusten

De plannen om van luchthaven Lelystad een tweede Schiphol te maken, zullen leiden tot veel overlast en ook de economie in de regio niet ten goede komen, betogen Gelderse statenleden Alex Mink en Eric van Kaathoven in de Nunspeter Post van 26 november j.l.

Lees verder

Pagina's

U bent hier