h

Nieuws uit 2010

31 december 2010

Emile Roemer wandelt op 2 januari mee voor natuur in Rheden

Aanstaande zondag 2 januari zal Emile Roemer samen met SP-kamerlid Henk van Gerven en PvdA-fractievoorzitter Job Cohen aanwezig zijn bij een manifestatie op de Veluwezoom tegen de uitverkoop van de natuur. De coalitie Hart voor Natuur, waarin twintig natuur- en milieuorganisaties zijn verenigd, nodigt iedereen uit om op zondag 2 januari 2011 te genieten van de Nederlandse natuur. In ruim honderd natuurgebieden wensen boswachters, natuurgidsen en vrijwilligers de bezoekers een gelukkig nieuwjaar.

Lees verder
15 december 2010

SP, GL en D66 zeggen vertrouwen op in gedeputeerden

Tijdens een interpellatiedebat op woensdag 15 december over de Vitesse-zaak heeft de SP samen met GroenLinks en D66 een motie van wantrouwen ingediend. De motie kreeg steun van 12 van de 50 aanwezige statenleden.

Lees verder
15 december 2010

Gelders verkiezingsprogramma SP nu online

De definitieve versie van het verkiezingsprogramma van de Gelderse SP in vanaf nu te downloaden op onze speciale verkiezingspagina.

Lees verder
11 december 2010

Achterhoekse SP'ers herinneren Arriva aan noodzaak dubbel spoor

Vandaag presenteerde vervoersbedrijf Arriva haar plannen met het openbaar vervoer voor de komende vijftien jaar. Het bedrijf zal vanaf morgen de bussen in de Achterhoek en de Betuwe overnemen. Dit was voor tien SP'ers uit de Achterhoek en SP-statenlid Alex Mink een goede reden om Arriva en de provincie aan de noodzaak van dubbel spoor tussen Arnhem en Winterswijk te herinneren. Geheel onverwacht werden de gasten van de PR-show van Arriva getrakteerd op dubbele chocolade en de actiekaart.

Lees verder
10 december 2010

Gelderse Statenfracties verzoeken om interpellatie zaak Vitesse

De fracties van D66, GroenLinks en SP in Provinciale Staten van Gelderland hebben een verzoek ingediend voor het houden van een interpellatie tijdens de Statenvergadering van woensdag 15 december 2010. Onderwerp is de zaak Vitesse c.s. - provincie Gelderland.

Lees verder
8 december 2010

SP-kamerfractie wil geen prestige maar prestaties op regionaal spoor

De SP wil dat de regering fors gaat investeren in het verbeteren van het regionale spoor. SP-Kamerlid Farshad Bashir: ‘De regering wil volgend jaar 300 miljoen minder uitgeven aan spooronderhoud, terwijl de kwaliteit van het spoor op sommige trajecten nog echt belabberd is. Vooral bij enkele regionale spoorlijnen is het huilen met de pet op. Wij stellen daarom voor om komend jaar 300 miljoen euro extra uit te geven aan het verbeteren van de kwaliteit van enkele regionale spoorlijnen.'

Lees verder

Pagina's

U bent hier