h

Emile Roemer wandelt op 2 januari mee voor natuur in Rheden

31 december 2010

Emile Roemer wandelt op 2 januari mee voor natuur in Rheden

Aanstaande zondag 2 januari zal Emile Roemer samen met SP-kamerlid Henk van Gerven en PvdA-fractievoorzitter Job Cohen aanwezig zijn bij een manifestatie op de Veluwezoom tegen de uitverkoop van de natuur. De coalitie Hart voor Natuur, waarin twintig natuur- en milieuorganisaties zijn verenigd, nodigt iedereen uit om op zondag 2 januari 2011 te genieten van de Nederlandse natuur. In ruim honderd natuurgebieden wensen boswachters, natuurgidsen en vrijwilligers de bezoekers een gelukkig nieuwjaar.

SP-statenleden Eric van Kaathoven en Alex Mink zijn ook aanwezig bij de actie in Rheden.

Tot aan de Provinciale Statenverkiezingen (2 maart) worden door Hart voor Natuur diverse acties georganiseerd. De verkiezingsuitslag is bepalend voor de samenstelling van de Eerste Kamer. De Provincies zijn echter ook zelf belangrijk bij de totstandkoming en uitvoering van natuur- en landschapsbeleid. Ze kunnen een rol spelen in het overeind houden van de gestelde doelen voor natuur en landschap.

De coalitie Hart voor Natuur begrijpt dat er bezuinigd moet worden. Maar de korting van meer dan veertig procent die de natuur treft, is onevenredig zwaar. Jaarlijks gaat er ruim 300 miljoen euro minder naar de natuur. Het resultaat van tientallen jaren aankoop en beheer van terreinen- en landschap wordt zo tenietgedaan.

Een eerste gezamenlijke publieksactie vindt plaats op zondag 2 januari. Op talloze plekken is er wat te doen, boswachters (wiens baan bedreigd wordt!) delen gratis warme chocomel uit. Enkele plekken krijgen landelijk extra aandacht. Bij ons in de buurt is dat bij het Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden.

Natuurmonumenten organiseert er vanaf 13:30 uur een bonte optocht naar de schaapskooi, waar de deelnemers een menselijk hart zullen vormen. Vanaf 11:00 zijn er al activiteiten bij het bezoekerscentrum.

De site van Hart voor Natuur bevat alle informatie over de actie en de locaties.

Lees hier een kort verslag van de actie.

U bent hier