h

Nieuws uit 2014

29 december 2014

SP lanceert plan en filmpje “Gelderland Sport mee”

Foto: Chris Karthaus

Op 14 januari zal de Gelderse SP het plan “Gelderland Sport mee” presenteren. In dit plan pleit de SP ervoor dat de provincie meer de keuze moet maken voor investeringen in amateur- breedtesport in plaats van in (commerciële) topsport. Bekijk als voorproefje nu al het filmpje “Gelderland Sport Mee”.

Lees verder
24 december 2014

SP blij met investering in nieuwe bouw- en renovatieplannen woningen

De Gelderse SP heeft tijdens de Statenvergadering van 17 december ingestemd met 31 nieuwe projecten in het kader van het Impulsplan Wonen. Dit plan is bedoeld om de bouw in Gelderland weer op gang te brengen en zo ook de Gelderse economie. De SP is blij dat er zo nog meer geïnvesteerd wordt in de Gelderse economie

Lees verder
17 december 2014

SP stelt subsidies ter discussie

Foto: Bas Stoffelsen

De Gelderse SP heeft tijdens de Statenvergadering van 17 december twee voorstellen ter discussie gesteld om honderdduizenden euro's provinciale subsidie te verstrekken aan twee projecten. Het gaat om geld voor een failliet bedrijf voor de verwerking van biomassa, Topell en om een project met waterstofbussen. De SP diende twee amendementen waarin ze voorstelde om deze bijdragen nu niet verstrekken. Deze kregen echter geen meerderheid.

Lees verder
17 december 2014

SP wil onderzoek naar mogelijkheden voor een Gelders fonds voor regionale journalistiek

Foto: M. van Hunnik

De Gelderse SP-fractie vraagt het college van Gedeputeerde Staten de mogelijkheden te onderzoeken voor de vorming van een Gelders fonds voor regionale journalistiek. Uit zo'n fonds zouden regionale journalistieke projecten gefinancierd kunnen worden. De SP vindt dat de regionale media een cruciale rol spelen in een vitale lokale en provinciale democratie en maakt zich zorgen hierover. Aanleiding voor de schriftelijke vragen zijn de recente ontwikkelingen bij Wegener (De Stentor en De Gelderlander) waarop opnieuw ontslagen gaan vallen.

Lees verder
18 november 2014

SP biedt Alliander ‘Geldstroommeter’ aan om beloningen boven de Balkenendenorm op te sporen

De heeft SP maandag 17 november geprotesteerd tegen het overschrijden van de WNT (Balkenende)-norm door Liander. Achttien managers bij Alliander-dochter Liander overschrijden deze norm ruim. De heeft  in Apeldoorn aan Alliander-topman Peter Molengraaf  een ‘geldstroommeter’ aangeboden om te hoge salarissen op te sporen en snel te verlagen.

Lees verder
12 november 2014

Zorgen over jeugdzorg

Bij de behandeling van de begroting voor de provincie Gelderland heeft de SP haar zorgen geuit over de overgang van de jeugdzorg naar de gemeenten. Volgens de SP moet Gelderland ook na 1 januari 2015 de jeugdzorg niet loslaten maar, waar dat nodig is, geld en expertise inzetten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier