h

Nieuws uit 2016

6 december 2016

Tekort Giro is geen verrassing

Foto: Bas Stoffelsen

De Gelderse SP is niet verrast door het tekort op de eindafrekening van de Giro-start. De partij vindt het jammer dat de economische spin-off zo beperkt is gebleken. Daarnaast is het aantal mensen dat zelf is gaan sporten niet toegenomen door de komst van de Giro naar Gelderland. Mede vanwege het beperkt aantal sponsoren heeft "de overheid" ongeveer 10 miljoen gemeenschapsgeld besteed aan een commercieel topsport-evenement. De SP had dat geld liever gestoken in “sport voor iedereen.”

Lees verder
30 november 2016

Geen uitgeklede busdienstregeling meer in de zomer in Arnhem-Nijmegen

Foto: Matthias van Hunnik

De provincie geeft Breng geen toestemming om in de zomer van 2017 weer met een uitgeklede zomerdienstregeling te gaan rijden.  In een debat op initiatief van de SP gaf gedeputeerde Conny Bieze aan dat ze op basis van de evaluatie heeft besloten dat er komend jaar in Arnhem en Nijmegen geen zogenaamde hoogzomerdienstregeling wordt ingevoerd. De SP heeft afgelopen zomer actie gevoerd tegen deze verslechtering van het openbaar vervoer.  Door middel van een kaartenactie van de SP hebben afgelopen zomer 353 reizigers hun klachten kenbaar gemaakt aan de provincie.

Lees verder
28 november 2016

SP wil geen uitgeklede zomerdienstregeling meer

Foto: Bas Stoffelsen

SP-Statenlid Maurits Gemmink wil af van de uitgeklede zomerdienstregeling zoals die afgelopen zomer gold voor de bussen in de regio Arnhem-Nijmegen. Daarover wil hij in debat tijdens de Statencommissie van woensdag 30 november. Gezien de grote hoeveelheid klachten van reizigers vindt de SP het experiment ‘hoogzomerdienstregeling 2016’ mislukt en stelt ze voor om Breng geen toestemming te geven voor een hoogzomerdienstregeling in 2017.

Lees verder
16 november 2016

Pannerdensch Kanaal blijft stiltegebied

Foto: Bas Stoffelsen

Het natuurgebied rondom de oude Rijnstrangen aan de oostkant van het Pannerdensch Kanaal blijft stiltegebied. Dit was het duidelijke antwoord op mondelinge vragen, gesteld door SP-statenlid Maurits Gemmink, mede namens GroenLinks. Aanleiding voor de vragen was een brandbrief van de gemeenteraad van Lingewaard en stukken in ‘De Gelderlander’. De provincie was van plan het stiltegebied Pannerdensch Kanaal op te heffen en een nieuw stiltegebied in te richten bij Millingen. Dit alles om de inpassing van de nieuwe brug voor de A15 makkelijker te maken. Omwonenden zijn het hier duidelijk niet mee eens!

Lees verder
16 november 2016

Gelderland wordt regenboogprovincie

Tijdens de Statenvergadering van 9 november verklaarde Provinciale Staten Gelderland tot regenboogprovincie. Daarmee spreekt de provincie uit dat ze zich nadrukkelijk gaat inzetten voor emancipatie en acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen en transgenders in Gelderland. Daarmee voegt Gelderland zich bij de provincie Drenthe en een aantal regenboogsteden die al eerder verklaarden dat zij gezamenlijk de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van deze groepen willen verbeteren.

Lees verder
9 november 2016

Provinciale Staten willen extra investeringen in Gelderland

Foto: Bas Stoffelsen

Bij de bespreking van de begroting hebben Provinciale Staten een voorstel aangenomen om komende maanden te gaan werken aan extra investeringen voor Gelderland. De SP ziet hierin een goede kans om de Gelderse economie een nodige extra boost te geven. De SP-fractie pleitte vorig jaar bij de begrotingsbehandeling al voor een extra investeringspakket.

Lees verder

Pagina's

U bent hier