h

Nieuws uit 2015

16 december 2015

Eric van Kaathoven vertrekt als fractievoorzitter en Statenlid

Foto: Bas Stoffelsen

Vandaag maakt de Gelderse SP bekend dat fractievoorzitter Eric van Kaathoven per januari 2016 stopt als fractievoorzitter en Statenlid. Hij wordt als fractievoorzitter opgevolgd door nummer 2 op de lijst, Peter de Vos. En Astrid Vollebregt-de Groot wordt door het vertrek van Van Kaathoven Statenlid.

Lees verder
14 december 2015

OV in provinciehanden mag geen verslechtering betekenen

Foto: Bas Stoffelsen

De Gelderse SP heeft een debat aangevraagd over verslechtering van het busvervoer in de regio Arnhem-Nijmegen dat sinds dit jaar in handen is van de provincie. Op de nieuwe dienstregeling die deze maand ingaat wordt met 3,5% bezuinigd. Gevolg is dat er op een aantal lijnen minder vaak bussen gaan rijden, met name in de avonden en het weekeinden. In Arnhem, Nijmegen, Overbetuwe en de Liemers verdwijnen er zelfs buslijnen. De SP vindt dat de overgang naar de provincie geen verslechtering mag betekenen voor het OV en wil daarom dat de provincie ingrijpt.

Lees verder
13 december 2015

SP: Maak milieueffectrapportage megastal Wichmond

Foto: Bas Stoffelsen

De Gelderse SP is zeer ongerust over de ontwikkelingen rond het geplande rundveebedrijf aan de Polweg in Wichmond. SP-fractievolger Astrid Vollebregt-de Groot heeft onderzoek gedaan naar het geplande bedrijf en de voorziene milieuoverlast. Daarom heeft ze namens de SP in de Statencommissie Landelijk Gebied het college gevraagd of ze het met de SP eens zijn dat er een Milieueffectrapportage (m.e.r.) nodig is.

Lees verder
12 december 2015

Nieuwe treinen Valleilijn verdienen een toilet

Foto: Bas Stoffelsen

De Gelderse SP heeft samen met Partij voor de Dieren en 50plus een debatverzoek ingediend over toiletten in de nieuwe treinen op de Valleilijn. Binnenkort zullen drie nieuwe treinen besteld worden voor de Valleilijn. Deze treinstellen zullen geen toilet hebben. Dit terwijl Provinciale Staten hebben afgesproken dat in de toekomst alle treinen verplicht een toilet moeten hebben.

Lees verder
18 november 2015

Vragen over bezuinigingen busvervoer Arnhem-Nijmegen

Foto: Bas Stoffelsen

De Gelderse SP heeft vragen gesteld over de voorgenomen bezuinigingen op het busvervoer in de regio Arnhem-Nijmegen de komende twee jaar. Onder de noemer 'concessieonderhoud', wil vervoerder Hermes de komende twee jaar flink bezuinigen in de regio Arnhem-Nijmegen. Tegelijkertijd zien we een toename van het aantal OV-rezigers. De SP wil van het college weten hoe dit met elkaar te rijmen valt en hoe de provincie ervoor gaat zorgen dat het busvervoer in de stadsregio op niveau blijft.

Lees verder
16 november 2015

SP: concertkaartjes Gelders Orkest moeten goedkoper

De Gelderse SP wil dat de provincie en het Gelders Orkest werk gaan maken van goedkopere concertkaartjes. In het debat over subsidie voor Het Gelders Orkest (HGO) op 11 november diende de SP een motie om ervoor te zorgen dat eerder gemaakte afspraken over betaalbaarheid van de toegangskaarten ook worden nageleefd. De SP vind dat cultuur voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier