h

Nieuws uit 2009

27 december 2009

SP: provincie moet meer doen aan sociale veiligheid OV

De provincie Gelderland wacht te veel op initiatieven van de vervoerders zelf als het gaat om sociale veiligheid in het openbaar vervoer. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van statenleden Alex Mink (SP) en Anja Prins (VVD). De SP vindt dat de provincie Gelderland meer moet doen aan de veiligheid in het openbaar vervoer.

Lees verder
24 december 2009

SP kritisch over overname streekvervoer door Arriva

De Gelderse SP-statenfractie is niet gerust op aanbesteding van het streekvervoer in de Achterhoek en de Betuwe aan vervoersbedrijf Arriva. De SP kent Arriva als een vervoerder die vooral voor winst gaat en daardoor veel uitbesteed. De ervaring is dat dit het openbaar vervoer niet ten goede komt.

Lees verder
18 december 2009

SP en GroenLinks: geen nut en noodzaak helikopterhaven langs de A50 bij Heteren

De Gelderse fracties van SP en GroenLinks zijn tegen de vestiging van een helikopterhaven op het bedrijventerrein bij Heteren langs de A50. Het bedrijf Rosorum BV uit Otterlo heeft plannen om een helikopterhaven op die plek te vestigen. Uit de media blijkt dat Gedeputeerde Staten, het dagelijks provinciebestuur, niet onwelwillend tegenover deze plannen staan. Statenleden Alex Mink (SP) en Unal Sözen (GroenLinks) hebben daarom schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder
18 december 2009

SP en VVD: geen verslechtering leefbaarheid dorpen langs de Ijssellijn

De Gelderse fracties van SP en VVD willen dat de gevolgen van de toename van het aantal goederentreinen op de spoorlijn tussen Arnhem en Deventer binnen de perken blijven. Het Rijk is verantwoordelijk voor de gevolgen hiervan en moet ook werken aan compenserende maatregelen, zoals de aanleg van tunnels en gevelisolatie. Die uitspraak volgt ook uit de motie die afgelopen woensdag door de hele Provinciale Staten van Gelderland is aangenomen. Overigens hebben SP en VVD dit onderwerp al eerder in de Tweede Kamer en de gemeenteraad van Rheden op de agenda gezet.

Lees verder
16 december 2009

SP blij met uitspraak van Gelderse staten tegen stort vuil slib in schone plassen

Provinciale staten van Gelderland hebben zich vandaag uitgesproken tegen de stort van vuil slib in schone plassen zoals in het Mobagat (gemeente Ede). Op initiatief van SP en CDA verzocht een ruime meerderheid van provinciale staten de gedeputeerde Van der Kolk om zich bij minister en waterschappen hard te maken voor een einde aan de stort.

Lees verder
5 december 2009

Provincie volgt Winterswijk bij beroep Wenningfeld

De SP wil dat het door de Duitse overheid afgewezen bezwaar tegen de uitbreiding van vliegveld Wenningfeld wordt aangevochten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier