h

Nieuws uit 2022

20 december 2022

Slecht gedrag niet belonen, geen ontheffing voor Lingewaardse geitenhouderij

Foto: Jeroen P.M. Meijer / Creative Commons

De provincie moet niet akkoord gaan met een ontheffing te verlenen voor een geitenhouderij. Dat bepleit de SP in reactie op een verzoek van de gemeente Lingewaard. Fractievoorzitter Carla Claassen: “Het geitenmoratorium is er niet voor niets: tot duidelijk is wat de gezondheidseffecten zijn, gaat de SP niet akkoord met uitbreiding van het aantal geiten. De volksgezondheid is belangrijker dan financiële winst voor een bedrijf.”

Lees verder
11 december 2022

Gelderse SP-leden stellen kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vast

Foto: Maurits Gemmink / SP Gelderland

Op zaterdag 10 december op de regioconferentie in Velp hebben de Gelderse leden van de SP de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023. Eric van Kaathoven, die eerder al bijna 8 jaar fractievoorzitter was van de SP in de Provinciale Staten van Gelderland (2008-2016), is gekozen tot lijsttrekker.

Lees verder
16 november 2022

Gelderse coalitie regeert over haar graf met rigoreuze bezuinigingsplannen

Foto: Maurits Gemmink / SP Gelderland

De Gelderse coalitie van VVD, CDA, ChristenUnie, PvdA, GroenLinks en SGP regeert over haar graf, vindt de SP. Fractievoorzitter Carla Claassen: “Vijf maanden voor de verkiezingen komen ze met een enorm bezuinigingsplan dat een hoop zaken vastlegt voor de volgende Statenperiode. Er wordt voor honderden miljoenen bezuinigd, wat grote gevolgen heeft voor onder andere sportclubs en cultuurinstellingen. Dat is een schoffering van de democratie, want op 15 maart kiezen de inwoners van Gelderland de nieuwe Provinciale Staten. Die, en niet de huidige coalitie, gaat over wat er na volgend jaar gebeurt.”

Lees verder
11 november 2022

Kandidaten SP Gelderland voor verkiezingen 15 maart

De kandidatencommissie van SP Gelderland maakt met groot enthousiasme de concept kandidatenlijst voor de verkiezingen van maart 2023 bekend. Op 10 december wordt de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma definitief vastgesteld door de leden.

Lees verder
9 november 2022

SP wil weg van de markt, democratische zeggenschap moet terug

Foto: Yurre Wieken / SP Gelderland

De SP wil dat nutsbedrijven weer in publieke handen komen. Fractievoorzitter Carla Claassen pleit bij de laatste begrotingsbehandeling van deze Statenperiode voor meer democratische zeggenschap. “Politiek is keuzes maken en de provinciale politiek maakt keer op keer de verkeerde keuzes. Telkens kiest een meerderheid ervoor om zoveel mogelijk aan de markt over te laten. Wat van ons allen is, moeten we niet overlaten aan de vrije markt.” 

Lees verder
9 november 2022

Afbraak OV bedreigt woonplannen en klimaatdoelen

Foto: SP

Het almaar verslechterende openbaar vervoer bedreigt de plannen om in Gelderland 100.000 woningen te bouwen. Dat zegt SP-fractievoorzitter Carla Claassen in reactie op de verstedelijkingsstrategie van de regio. “100.000 woningen betekent 100.000 gezinnen die van thuis naar werk of een andere bestemming moeten. Dat betekent dat er méér en beter openbaar vervoer moet komen, niet het steeds verder beknibbelen op de dienstregeling wat we nu zien.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier