h

SP blij met investering in nieuwe bouw- en renovatieplannen woningen

24 december 2014

SP blij met investering in nieuwe bouw- en renovatieplannen woningen

De Gelderse SP heeft tijdens de Statenvergadering van 17 december ingestemd met 31 nieuwe projecten in het kader van het Impulsplan Wonen. Dit plan is bedoeld om de bouw in Gelderland weer op gang te brengen en zo ook de Gelderse economie. De SP is blij dat er zo nog meer geïnvesteerd wordt in de Gelderse economie

De afgelopen jaren is de bouwsector zwaar getroffen door de economische crisis. Veel aannemers, bouwbedrijven en bedrijven, gerelateerd aan de bouw, zijn al failliet gegaan en duizenden werknemers verloren hun baan. De SP heeft daarom vorig jaar met hun plan “Gelderland bouwt mee” de discussie op gang gebracht om een deel van de Nuon-gelden te investeren in de bouw. Bij de begrotingsbehandeling van 2013 hebben Provinciale Staten met de Robuste Investeringsimpuls besloten een deel van het Nuon-geld te investeren in de Gelderse Samenleving, onder andere door middel van het impulsplan Wonen.

SP Statenlid Marco Mulder mocht zijn maidenspeech houden over deze plannen: “Gemeentes zijn er voortvarend mee aan de slag gegaan en 50 projecten zijn er al van de grond gekomen. Dat heeft al tot veel positieve resultaten geleid en tot het vlottrekken van een aantal interessante bouwprojecten die anders niet door waren gegaan. Het renoveren, verduurzamen en levensbestendig maken van bestaande woningen vinden wij een goede besteding van gemeenschapsgeld. Daarom stemde de SP volmondig in met nog eens 31 projecten.”

Reactie toevoegen

U bent hier