h

Achterhoekse SP'ers herinneren Arriva aan noodzaak dubbel spoor

11 december 2010

Achterhoekse SP'ers herinneren Arriva aan noodzaak dubbel spoor

Vandaag presenteerde vervoersbedrijf Arriva haar plannen met het openbaar vervoer voor de komende vijftien jaar. Het bedrijf zal vanaf morgen de bussen in de Achterhoek en de Betuwe overnemen. Dit was voor tien SP'ers uit de Achterhoek en SP-statenlid Alex Mink een goede reden om Arriva en de provincie aan de noodzaak van dubbel spoor tussen Arnhem en Winterswijk te herinneren. Geheel onverwacht werden de gasten van de PR-show van Arriva getrakteerd op dubbele chocolade en de actiekaart.

De actiekaarten vonden goed aftrek onder de buschauffeurs en gasten van de bijeenkomsten. Zij namen bijna allemaal de kaart en de dubbele chocoladereep in ontvangst.

SP-statenlid Alex Mink overhandigde Byron de bulldozer aan Gelders gedeputeerde Marijke van Haaren:

De SP'ers zijn erg tevreden over het verloop van de actie. Alex Mink: "wij wilden Arriva er op een vriendelijke manier aan herinneren dat zij ook werk moeten gaan maken van dubbel spoor in de Achterhoek. Ze hebben dat in januari ook toegezegd. Naast alle bekende gladde praatjes over beter busvervoer en glimmende treinen wilden we dit nog even duidelijk onder de aandacht brengen van het bedrijf dat over 2 jaar de treindienst overneemt. De Achterhoek moet weer gaan sporen, en daarvoor is ook de inzet van Arriva nodig".

U bent hier