h

Waterbedrijf Vitens sluit klanten met schulden minder snel af

23 december 2007

Waterbedrijf Vitens sluit klanten met schulden minder snel af

Klanten met betalingsachterstanden worden door waterbedrijf Vitens minder snel afgesloten. Het waterbedrijf heeft een overeenkomst met de Nederlandse vereniging van volkskrediet (NVVK) afgesloten, waardoor deze mensen sneller worden geholpen. Bij het maken van afspraken over de afbetaling worden zij niet afgesloten. Dit blijkt uit mondelinge vragen van SP-fractievoorzitter Agnes Lewe tijdens de commissievergadering Algemeen Bestuur en Financiƫn.

In de statenvergadering van april diende de SP een motie in over het afsluitbeleid van Vitens. Deze motie werd unaniem door de staten aangenomen. Gelders gedeputeerde Keereweer (aandeelhouderszaken) heeft onze motie goed uitgevoerd. Dankzij de inbreng van de aandeelhouders heeft Vitens de situatie van klanten met schulden verbeterd. Daarmee volgt Vitens ongeveer hetzelfde beleid als NUON. Klanten worden dus minder snel afgesloten.

De SP zal uiteraard blijven letten op het nakomen van de afspraken die door Vitens zijn gemaakt.

U bent hier