h

Balkenende in Nijmegen: deels ontklede SP-kerstmannen protesteren tegen armoede

21 december 2005

Balkenende in Nijmegen: deels ontklede SP-kerstmannen protesteren tegen armoede

Een tiental deels ontklede "kerstmannen" heeft vandaag in Nijmegen geprotesteerd tegen het bezuinigingsbeleid van dit kabinet. Aanleiding was de komst van premier Balkenende naar de Keizer Karelstad. Hij onthulde daar vanmorgen een "Romeinse godenpijler", die verwijst naar het 2000- jarig bestaan van de stad.

Eén van de "kerstmannen" was statenlid Toine van Bergen.
( Hierboven midden op de foto.)

En zowaar, premier Balkenende ging in discussie met de actievoerders, die protesteerden tegen het feit dat het voor de minima een "koude kerst" wordt met al die bezuinigingen. En bijvoorbeeld ook het nieuwe zorgstelsel.

Van Bergen confronteerde Balkenende met het feit, dat de zorgtoeslag ook voor hemzelf ontoereikend is. Hij levert zo'n 50 euro per maand in. "En ik ben beslist niet de enige. Dat geldt voor grote groepen mensen" , vertelde hij Balkenende.

Waarop de premier alleen maar kon verkondigen dat dat niet waar was. Typisch de taal van een studeerkamergeleerde.

Premier Balkenende weet wel wat nemen is. Maar of ook hij eerlijk geeft, daar heeft de SP zo haar twijfels bij. Foto: Theo van Zwam (De Gelderlander)

Kerstmannen in actie tegen armoede
Uitgeklede kerstmannen confronteren Balkenende met armoede

U bent hier