h

Bomenkap: Deel bomen blijft staan

1 juli 2007

Bomenkap: Deel bomen blijft staan

Uit de Tubantia van donderdag 28 juni:


Deel bomen blijft staan

BORCULO/ARNHEM - De gemeente Berkelland spaart een deel van de bomen langs de weg Neede-Borculo. Amerikaanse eiken worden geveld, inlandse worden vooral aan de noordkant van de weg als cultuurhistorisch element gespaard. Dat heeft het Berkellandse college dinsdagavond in een speciale raadscommissie toegelicht. Op de vroegere gemeentegrens komen vier rode beuken te staan.

Gistermiddag was er op provinciaal niveau echter minder positief nieuws over bomen langs provinciale wegen. Een motie van de SP om tot de behandeling van een toegezegde nadere notitie over bomenkap een moratorium in te stellen op het kappen van bomen, haalde het niet in Provinciale Staten. De motie kreeg behalve van SP slechts steun van GroenLinks en de Partij voor de Dieren.
CDA-gedeputeerde Marijke van Haaren gaf weliswaar aan zo'n notitie te hebben toegezegd, maar vond bij nader inzien de discussie genoeg geweest. Tot ontzetting van het Doetinchemse GroenLinks-statenlid René Kortooms vond Van Haaren het feit dat de kap al is aanbesteed, zwaarder wegen dan opnieuw discussiëren over de noodzaak tot het kappen van bomen op bepaalde plaatsen.

Eiken langs de N315 worden gespaard als cultuurhistorische elementen, heeft Berkelland besloten. Voor de provincie telt: aanbestede kap wordt uitgevoerd.


U bent hier