h

Gelderland tikt Connexxion op de vingers

19 september 2007

Gelderland tikt Connexxion op de vingers

Gelderland tikt Connexxion op de vingers

dinsdag 18 september 2007 19:00

(Novum) - De provincie Gelderland legt Connexxion een boete op van 160 duizend euro omdat de vervoerder geen nieuwe treinen heeft laten rijden op de zogeheten Valleilijn. Volgens Connexxion is sprake van overmacht. Het faillissement van een onderaannemer zou de levering van de nieuwe Protostreinen hebben vertraagd.

Door de vertraagde levering heeft Connexxion met een tekort aan materieel te kampen. De vervoerder zou met ingang van deze maand met de nieuwe treinen gaan rijden, maar de Protostrein is nog niet gesignaleerd op het traject tussen Amersfoort en Ede/Wageningen. Op het traject rijden nu bussen en oude, gehuurde treinen. De provincie kondigt aan dat Connexxion op verdere boetes kan rekenen als reizigers te veel hinder van de vertraagde levering ondervinden.

Volgens de Gelderse SP zijn de perikelen rond de Valleilijn het gevolg van de marktwerking in het openbaar vervoer. Vervoerders zouden te scherpe offertes indienen die door gemeenten en provincies te gretig worden geaccepteerd. 'De nieuwe treinen komen van een fabrikant met weinig ervaring, en dan moet je gewoon rekening houden met vertragingen. Door zo scherp in te schrijven heeft Connexxion willens en wetens alle consequenties aanvaard', liet de provinciale SP vorige maand weten.

Reizigers op de Valleilijn worden in de loop van de week door Connexxion geïnformeerd over het verdere verloop van de dienstverlening.

Bron: website Elsevier

U bent hier