h

Zieke slecht af met vervoer

12 september 2007

Zieke slecht af met vervoer

NUNSPEET - Nunspeters willen de ambulancepost terug in hun gemeente. Dat blijkt uit een enquête die de SP onder de bevolking van Nunspeet alsmede de dorpskernen Vierhouten en Hulshorst heeft heeft gehouden.

Van de 869 personen gaven 845 positief antwoord op de vraag of men vond dat de ambulance terug moet naar het Veluwse dorp.

Bijna 16 procent heeft ervaring met ambulances die te laat kwamen en de wettelijke aanrijtijd van vijftien minuten niet haalden. Vrijwel alle ondervraagden zijn dan ook van mening dat de ambulance daaraan wel moet voldoen.

Volgens de SP neemt de overschrijding van de aanrijtijden alleen maar toe in plaats van dat het beter wordt. "Vooral de buitengebieden, zo laat de SP weten, "hebben het meest te maken met te laat komende ambulances. Ook blijkt dat met name de meldkamer er geregeld langer dan een kwartier over doet alvorens toe te zeggen dat de ziekenauto komt en dat leidt tot ongewenste situaties.''

Het komt volgens de SP zelfs voor dat zieken die eigenlijk in een ambulance moeten worden vervoerd uit pure wanhoop in toevallig aanwezige personenauto's naar het ziekenhuis worden gebracht.

Van diverse kanten is op een hoorzitting toegezegd dit nijpende probleem aan te pakken en er uit te komen. "We zijn al weer een aantal maanden verder en er is nog steeds geen ambulancepost. Waar blijft die?'', zo vraagt de SP zich af.

(Uit: De Stentor, auteur Roel Kleine, 7 september 2007)

U bent hier