h

Besluit bussen komt pas later

11 januari 2008

Besluit bussen komt pas later

door Wijnand KooijmansVELUWE

Pas in de loop van de eerste helft van dit jaar komt er duidelijkheid over het voortbestaan van buslijn 104 tussen Harderwijk en Apeldoorn. Dat geldt ook voor het rechtstreeks door laten rijden van buslijn 101 van Harderwijk naar Amersfoort.

Op dit moment worden beide lijnen alleen in de spitsuren uitgevoerd. Buiten de spits rijdt lijn 104 niet en lijn 101 niet verder dan het NS-station in Nijkerk. Vandaar moeten reizigers met de trein verder reizen naar Amersfoort en omgekeerd.

De komende tijd wordt bekeken of de lijnen in de oorspronkelijke staat in het nieuwe dienstregeling terug moeten komen. Belangrijke vraag voor Provinciale Staten van Gelderland is of dit eventueel ook financieel haalbaar is.

De Staten wilden gisteren in meerderheid niet verder gaan dan het beschikbaar stellen van geld voor de tijdelijke maatregelen die zijn getroffen voor beide buslijnen. Aangenomen wordt dat de uitvoering daarvan busmaatschappij Veolia een half miljoen euro extra kost. Dat geld moet worden betaald door de provincie. Want de Staten willen het tijdelijk voortzetten van de beide lijnen niet ten koste laten gaan van verbeteringen die zijn doorgevoerd in de dienstregeling.

De Socialistisch Partij drong aan op het voortzetten van de oude busverbinding tussen Harderwijk en Amersfoort. Maar besefte dat op zo'n korte termijn dat ook niet kan worden geregeld.

Bron: De Stentor, 10 januari 2008.

U bent hier