h

Actie SP voor behoud euro-tarief bus

8 maart 2008

Actie SP voor behoud euro-tarief bus

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn is blij met de 'euro-actie' van de SP. De partij van Jan Marijnissen heeft overal in de stad in bushokjes affiches opgeplakt waarin wordt geist dat het eurotarief van het stadsvervoer gehandhaafd blijft.

Onder het publiek is door de partij een groot aantal ondersteunende handtekeningen opgehaald. Busbedrijf Veolia wilde eind vorig jaar een verdubbeling van het tarief omdat het concern financieel niet uit kon met die ene euro. ,,Als gemeente Apeldoorn hebben we tot 2010 een contract met Veolia, inclusief het eurotarief. Daar houden we onverkort aan vast.

Het eurokaartje hoort bij Apeldoorn,'' aldus gemeentewoordvoerder Toon Schuiling strijdbaar. De SP is er toch niet gerust op en vreest dat Veolia gebruik zal maken van de invoering van de ov-chipcard om alsnog zijn zin te krijgen. Vandaar de actie. Wanneer de ov-chipcard in Apeldoorn de strippenkaart gaat vervangen, is nog niet bekend.

Schuiling: ,,We houden de vinger aan de pols. In het westen van het land zien we dat bij de experimenten nog veel mis gaat.'' Rotterdamse reizigers klagen steen en been. Er is onder andere een tekort aan oplaadplekken. ,,Als gemeente zullen we het belang van de consument goed in de gaten houden.''

Affiche Onze bus moet een euro blijven in bushokje

Bron: De Stentor, editie Apeldoorn, 5 maart 2008.

U bent hier