h

Enqute: verkeer is probleem in Dieren

13 maart 2008

Enqute: verkeer is probleem in Dieren

Het dorp Dieren heeft een verkeersprobleem. Dat is het oordeel van 78 procent van de driehonderd personen die door de SP-afdeling in de gemeente Rheden zijn ondervraagd in verband met het plan Hart van Dieren.

De enqute werd in januari en februari op verscheidene plaatsen in Dieren gehouden. De ondervraagden droegen meerdere ideen en oplossingen aan voor het probleem. Zo wil 32 procent duidelijkheid over het doortrekken van de A348.

Ruim een kwart ziet wel wat in de mogelijkheid van ongelijkvloerse verbindingen tussen Dieren-Noord en -Zuid. Verder werden veel klachten geuit over de afstelling van verkeerslichten en spoorbomen. De oversteek bij de Shell naar scholengemeenschap Het Rhedens wordt als zeer gevaarlijk beschouwd.

Ook leeft er onder de ondervraagden 'een groot ongenoegen'. Veel Dierenaren zijn volgens de SP boos over de verspilling van gelden en de 'gebrekkige inspraak'. De SP stelt dat er een plan met draagvlak moet komen. Dat moet tot stand komen in samenspraak met de bevolking, aldus de SP.

Bron: De Gelderlander, 12 maart 2008.

Zie ook:
Veel Dierenaren luchtten hart bij de SP
Conclusies en aanbevelingen uit het SP-rapport
Het rapport (in PDF-formaat)

U bent hier