h

SP blij dat de bussen weer rijden

18 juni 2008

SP blij dat de bussen weer rijden

De SP is blij dat er vandaag een einde is gekomen aan de langdurige stakingen in het busvervoer. Vanaf Koninginnedag hebben chauffeurs acties gevoerd voor een betere beloning en tegen een verdere uitholling van hun arbeidsvoorwaarden.
Al in een vroeg stadium riep de SP in de Tweede Kamer de staatssecretaris op te bemiddelen en samen met de betrokken partijen naar een oplossing te zoeken, maar steeds hield zij de boot af. Tweede Kamerlid Emile Roemer: Ik zeg al maanden dat de oplossing van dit probleem ligt in de rol van de overheid. Fantastisch voor zowel reiziger als chauffeur dat dit nu geregeld is.

Bushalte Kraakselaan te Doesburg

In Provinciale Staten van Gelderland heeft de SP haar steun uitgesproken voor de strijd van de buschauffeurs voor betere arbeidsvoorwaarden en beter openbaar vervoer. SP Statenlid Alex Mink: Het arbeidsconflict is een gevolg van de privatisering van het openbaar vervoer. Doordat busbedrijven moeten concurreren wordt er bezuinigd op de werknemers. Het negeren van de buschauffeurs gaat ten koste van het streekvervoer. Goede beloning van de buschauffeurs is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de streekbus blijft rijden en het OV op peil blijft.

Zie ook:

Gelderse SP vierkant achter actievoerende buschauffeurs

U bent hier