h

(Camping)Gasten stappen naar rechter

30 juli 2008

(Camping)Gasten stappen naar rechter

Uit de Stentor maandag 28 juli 2008 door Wijnand Kooijmans

NIJKERK | De bewoners van Nieuw Hulckesteijn in Nijkerk willen naar de rechter om de plannen van de RGV (voormalige recreatiegemeenschap Veluwe) voor dit recreatiegebied aan te vechten. Op korte termijn worden plannen ontwikkeld om hiervoor de benodigde gelden bijeen te brengen.

Bij de acties krijgen de bewoners ondersteuning van de Statenfractie van de Socialistische Partij in Gelderland. Volgens Statenlid Alex Mink is n van de zaken die wordt aangevochten de wijziging van de huurcontracten. Op grond van het oude contract zouden de bewoners in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding die kan oplopen tot twintigduizend euro. In de nieuwe contracten die de RGV heeft opgesteld is deze vergoeding teruggebracht tot maximaal 1300 euro.

De RGV wil het recreatiepark moderniseren door hier nieuwe bungalows te bouwen. Bovendien wordt de huidige jachthaven verplaatst en uitgebreid. De huidige bewoners moeten hiervoor wijken. Zij vechten de plannen aan. Onder meer is er al enkele malen actie gevoerd voor en in het stadhuis van Nijkerk.

De acties gaan de komende tijd ook door, zo is zaterdag besloten tijdens een actievergadering. Naast de RGV wordt ook actie ondernomen richting de wethouders van de Veluwse gemeenten die het bestuur van deze organisatie vormen.

U bent hier