h

Mieke Hoezen

Mieke Hoezen uit Nijmegen werkt in het dagelijks leven bij Rijkswaterstaat als bestuursadviseur kennis en netwerkkwaliteit, en specialist marktinzet. Zo is zij onder meer expert op het gebied van publieke aanbestedingen. Bij Rijkswaterstaat ontwikkelt zij methoden om duurzame transities, zoals innovatie, sociale werkgelegenheid en duurzaamheid, via overheidsinkopen te stimuleren.

Mieke is al enige tijd actief in de Nijmeegse SP-afdeling. "Ik ga graag mee langs de deuren of op straat in gesprek. Ik houd ervan om mensen te spreken en te horen wat hen bezighoudt. En vooral om te horen welke oplossingen ze zelf zien voor de dingen die we niet handig of zelfs slecht geregeld hebben met elkaar. Daar zitten vaak hele creatieve ideeën bij, waar gemeente, provincie of het Rijk veel aan zouden kunnen hebben. Dat is ook waarom ik lid geworden ben van de SP. Deze partij praat over onderwijs mèt leraren en leerlingen, in plaats van over hen. Met zorgpersoneel en patiënten over de zorg, niet over hen. En met buurtbewoners over hun wijk, niet alleen over hen. Dat spreekt me aan, ik denk dat de enige manier om dingen goed met elkaar te regelen is door de mensen die het betreft zelf te vragen naar hoe het beter kan."

Mieke is een trotse moeder van twee sociale kinderen van 12 en 14 jaar. Zij woont zowel in Nijmegen als in Arnhem en is in haar vrije tijd het liefst te voet of op de fiets in de prachtige Gelderse natuur.

U bent hier