h

Albert zonder Heijn

23 januari 2007

Albert zonder Heijn

De Albert Heijn in Nunspeet heeft te kennen gegeven dat dakloze Albert geen daklozenkranten meer mag verkopen bij de ingang van het filiaal. Het zou klanten afschrikken als ze steeds geconfronteerd worden met deze dakloze. Uit angst voor omzetverlies heeft de filiaalhouder Albert verwezen naar een andere, onbeschutte, locatie. Albert moet nu in weer en wind zijn kranten verkopen. Statenkandidaat Henk Miedema en de SP-werkgroep Nunspeet/Elburg deden rondvraag en schreven de volgende brief:

Aan de filiaalmanager van Albert Heijn
Locatie Nunspeet
Harderwijkerweg 18
8071 GA Nunspeet

Nunspeet, 19 januari 2007

Geachte heer,

In de week voor kerst heeft u Nunspeets vertrouwde Daklozenkrant-verkoper Albert verzocht om niet meer op de plaats te staan, waar hij ruim 9 maanden wel mocht staan. Voor de wisseling van de bedrijfsleiding was er geen probleem en vele mensen waren vertrouwd met de aanwezigheid van deze vriendelijke en nette man.
Uw motivatie zou zijn dat klanten zich storen aan de krantenverkoper en dat u daardoor omzetverlies zou leiden.
Uit steekproeven onzerzijds blijkt, dat er ook velen zijn die zich storen aan het feit, dat u Albert weg wenst te sturen (ruim 90%). Ook dit is feitelijk negatief voor de reputatie van welke winkelketen dan ook.

Albert is een bescheiden mens, in de zin dat hij niet graag de publiciteit zoekt, ook omdat hij juist rekening wil houden met alle mensen om hem heen en geen commotie opzoekt. Maar de winderige en koude hoek, waar hij nu moet staan is slecht voor de gezondheid, maar verkoop van een daklozenkrant is momenteel de bron waar hij het van moet hebben.

Wij willen u dringend vragen om uit menselijk oogpunt gezien een betere situatie te laten ontstaan, dat kan door deze meneer toe te zeggen dat hij weer mag staan waar enige beschutting is en waar ook mogelijkheid is om de krant onder de aandacht te brengen. Hierbij denken wij aan de plaats waar hij 9 maanden lang wel mocht staan.

Namens de SP ledenwerkgroep Nunspeet Elburg,
C Weggelaar
J. Zwaal
H. Miedema

U bent hier