h

Alex in Rol je Rot race op verkiezingsdag

6 maart 2007

Alex in Rol je Rot race op verkiezingsdag

Op 7 maart strijden Gelderse Statenleden voor de 'Politiek voor Iedereen' bokaal. Zes teams met een (kandidaat) Statenlid als captain moeten op de snelste en goedkoopste manier naar Wolfheze reizen naar een stembureau met een voor iedereenbruikbare stemmachine. Een actie van Makkers Unlimited.

In de Rol je Rot race strijden zes teams - Gelderse Statenleden samen met mensen met handicaps - om de 'Politiek voor Iedereen' bokaal. De teams moeten met verschillende vervoersvoorzieningen (NS assistentieverlening, Valys, regiotaxikan of regiotaxigelderland ) zo snel en zo goedkoop mogelijk naar Wolfheze reizen. Daar worden ze bij een stembureau met een bruikbare stemmachine ontvangen door het gehandicaptenplatform St. Luister uit Renkum en lokale politici.
Uit 294 kandidaten zijn de volgende Statenleden geselecteerd : Theo de Wit (PvdA), Pieter Plug (Christen Unie), Willem van Katwijk (VVD), Jan Wijnia (Groen Links), Alex Mink (SP) en Otto van Verschuer (CDA).

De Rol je Rot race is onderdeel van de campagne 'Politiek voor iedereen'. Met deze campagne willen de gehandicaptenorganisaties zorgen dat mensen met beperkingen volwaardig kunnen deelnemen aan de verkiezingen.

OV-deskundige van de SP (nr. 3 op de lijst) Alex Mink gaat met Wil Peters uit Nijmegen op stap. Ze gaan van Nijmegen naar Het Schild in Wolfheze. Het Schild is een zorginstelling voor blinden, waar een voor blinden toegankelijk stembureau is ingericht. Doel: om 12 uur aanwezig zijn, met de snelste en goedkoopste vervoersmethode.

Natuurlijk doen we zo snel mogelijk verslag van de ervaringen van Alex en Wil in het Gelderse OV.

U bent hier