h

Enqute SP: reiziger geeft Syntus een 6,4 voor kwaliteit

21 december 2007

Enqute SP: reiziger geeft Syntus een 6,4 voor kwaliteit

Enqute SP: reiziger geeft Syntus een 6,4 voor kwaliteit

DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Reizigers geven Syntus gemiddeld een 6,4 voor de kwaliteit van het treinvervoer; de naleving van de dienstregeling krijgt gemiddeld een 6. De waardering van vaste reizigers is op deze twee punten ongeveer een half punt lager.

Dit blijkt uit een enqute van de SP-werkgroep in Winterswijk. Die ondervroeg in juli 478 reizigers op de trajecten Winterswijk-Arnhem en Winterswijk-Zutphen.

Zijn zijn volgens de SP te spreken over de kwaliteit van het materieel en de stationsvoorzieningen, maar ontevreden over onder meer de informatievoorziening door Syntus bij vertraging, het vervangend busvervoer, de geldterugregeling van Syntus en het aantal zitplaatsen tussen Arnhem en Doetinchem tijdens de spits, zaken overigens waar al lang over wordt geklaagd.

Volgens de SP waardeert ruim 80 procent van de ondervraagden het vervoer met een voldoende of hoger. Wel vindt bijna driekwart dat er te veel oponthoud is.

De SP beveelt Syntus aan om de geldterugregeling, waarbij reizigers en deel van het geld kunnen terugkrijgen bij vertraging, te verbeteren en er meer bekendheid aan te geven. Nu moet iemand zeker zestig minuten vertraging hebben om ervoor in aanmerking te komen en dat vindt de SP te lang. Verder vindt ze dat Syntus een gratis telefoonnummer bij vertraging moet instellen, het vervangend busvervoer beter moet regelen.

Bron: De Stentor, editie Zutphen, 21 december 2007.

U bent hier