h

NUON negeert debatten over verkoop bedrijf

21 maart 2009

NUON negeert debatten over verkoop bedrijf

NIJMEGEN - Energiebedrijf Nuon neemt niet deel aan publieke debatten over de verkoop van het bedrijf aan het Zweedse Vattenfall. Het bedrijf informeert wel de aandeelhouders (vooral provincies) en vindt dat voldoende.

De SP houdt 16 april in Nijmegen een publiek debat over de wenselijkheid van de verkoop van Nuon-aandelen. Nuon was gevraagd ook mee te doen, maar wil niet. "Belachelijk", vindt de Gelderse SP-leider Eric van Kaathoven. "Nuon heeft in Gelderland veel klanten. Waarom zou je niet ook met hen in debat gaan?Die mensen hebben meegeholpen de PGEM, voorloper van Nuon, op te bouwen. Nuon beweert altijd een maatschappelijk bedrijf te zijn. Waarom vermijd je dan het debat met de maatschappij?" Topman Boersma van Essent praatte onlangs in Den Bosch wel mee."

Volgens een woordvoerster van Nuon verstrekt het bedrijf alle mogelijke informatie aan de betrokken Provinciale Staten en gemeenteraden en zijn die bijeenkomsten openbaar. Daarmee zou het bedrijf naar zijn eigen inzicht voldoende doen.

Uit: De Gelderlander van 21 maart 2009

U bent hier