h

Gratis Museumdag weer succes

27 oktober 2010

Gratis Museumdag weer succes

De vijfde Gratis Museumdag in Gelderland op 23 oktober trok zon 30.000 bezoekers en was daarmee weer een groot succes. In heel Gelderland deden 68 musea mee aan deze dag. Elk museum besteedde aandacht aan het centrale thema ik zie, ik zie. Dat gebeurde via speurtochten, bijzondere tentoonstellingen of andere activiteiten.


Foto: Guideo Gerrichauzen

SP Statenlid Agnes Lewe, een van de bedenkers van de Gratis Museumdag, bezocht het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Het thema "ik zie, ik zie - wat jij niet ziet" krijgt in het Bevrijdingsmuseum een extra lading. Er is bijvoorbeeld een kast nagebouwd waarin onderduikers zich konden verstoppen. "Het was geweldig druk, en terecht, want het is een heel interessant museum. Je ziet niet alleen het verleden maar wordt ook geconfronteerd met hedendaagse dilemma's en je kunt je tolerantie testen. Dat geeft een verrassende uitkomst, maar die zal ik hier niet verklappen. Dat moet je zelf ervaren."

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 vind je aan de Wylerbaan 4 in Groesbeek. Je komt er met Stadsbus 5 vanaf NS-station Nijmegen naar Groesbeek, halte "De Oude Molen". Geopend elke werkdag van 10 tot 17 uur en op zondag van 12 tot 17 uur. Meer informatie www.bevrijdingsmuseum.nl

U bent hier