h

Actiegroep geeft stemadvies: SP of VVD

16 februari 2011

Actiegroep geeft stemadvies: SP of VVD

Het actiecomit RED DAAMS MOLEN heeft in de Stentor een ingezonden brief laten plaatsen waarin zij de inwoners van Vaassen adviseren om op de SP of VVD te gaan stemmen:

Tijdens de Raadsvergadering van j.l. 10 febr. hebben wij mogen ervaren, dat wij van de Gemeenteraad van Epe gn steun mogen verwachten in ons streven om te voorkomen, dat Daams Molen verhoogd wordt. Een motie van Gemeentebelangen, bij monde van Frank Surink ingediend, verzocht het college van B.enW er bij het Provinciaal bestuur in Arnhem op aan te dringen, de Geldersche Molenverordening in te trekken of zodanig aan te passen, dat een molen gn hindernis vormt voor gewenste ontwikkelingen in de omgeving van de molen.
Deze motie kwam niet verder dan de verklaring van enkele partijen wel tegen verhoging te zijn, maar de motie niet te willen steunen.

Als actie comit moeten we er nu op vertrouwen, dat er na de aanstaande Provinciale verkiezingen een nieuw college van Gedeputeerde Staten gevormd gaat worden, die onze wens en de wens van de Provinciale fracties van de VVD en SP gaat honoreren. Deze beide fracties hebben o.a. recent aangegeven: Dat de huidige Molen verordening overige ontwikkelingen rondom de molen vaak onmogelijk maakt of maakt dat deze onevenredig veel kosten. Dat de verordening leidt tot veel onbegrip bij burgers en een enorme bureaucratie. Dat de molenverordening op zorgvuldige wijze moet wordt afgeschaft dan wel vereenvoudigd. Dit komt overeen met hetgeen ons comit wil.
Wel ontwikkelingen in het dorp en Daams molen handhaven in haar monumentale staat, zoals wij die met zn allen tot stand hebben gebracht.!!!!!
Comit RED DAAMS MOLEN.

U bent hier