h

SP statenfractie in actie bij VNG-congres Ulft

9 juni 2011

SP statenfractie in actie bij VNG-congres Ulft


Peter Lucassen (m) bij het VNG-congres.

Het Achterhoekse Ulft heeft woensdag heel wat te verdragen gehad. Terwijl in het DRU-complex zo'n 3000 wethouders en burgermeesters een besluit namen over het bestuursakkoord stonden buiten 5000 mensen te demonstreren tegen de asociale plannen die in dat bestuursakkoord zijn vastgesteld. Onder die demonstranten waren ook een aantal leden van de Gelderse SP-statenfractie.


Alex Mink bij de ingang van het DRU-terrein.

Nadat op dinsdagavond de SP op ludieke wijze had geprotesteerd bij het officile diner van de VNG werden de congresgangers op woensdagochtend vrolijk ontvangen bij de ingang van het terrein. Op land en zelfs in het water waarde "Anti Armoede Armada" voer.


Gelders Fractieassistent Matthias met zijn "slagschip" in de Armada...


De Anti Armoede Armada roept vanaf de Oude IJssel congresgangers op de WSW niet te laten verzuipen!


Fractievolger en Doetinchems voorzitter Peter de Vos scheept zich in.

Diezelfde middag waren duizenden WSW-ers, vakbondsleden, SP-ers en andere demonstranten uit het hele land naar de manifestatie van de vakbonden gekomen om samen een vuist te maken tegen het bestuursakkoord en de asociale plannen van het kabinet. Uiteindelijk werd het bestuursakkoord aangenomen met de uitzondering van de paragraaf of werk, waaronder de sociale werkplaatsen. "Een klein succesje, maar we zijn er nog niet!" aldus Emile Roemer.


Emile Roemer spreekt de mensen op de manifestatie toe.

Bekijk hier een video-reportage van de acties en het congres door Jan Marijnissen
Een verslag van Nieuwsuur kan je hier bekijken...

Foto's: Maurits Gemmink

U bent hier