h

Agnes en Peter fietsen voor Alpe d'HuZes

6 mei 2013

Agnes en Peter fietsen voor Alpe d'HuZes

Ook dit jaar zal een team van de provincie Gelderland meedoen met de beklimming van de Alpe dHuez om geld binnen te halen voor de kankerbestrijding. Vanuit de provincie Gelderland doet een team mee bestaand uit een gedeputeerde, 20 ambtenaren en een lid van Provinciale Staten. Als opwarmertje maakt het team maakt op zaterdag 11 mei een promotietoer dwars door Gelderland van Spijk bij Gorinchem naar Spijk bij Tolkamer, in totaal 110 kilometer. Vanuit de Gelderse SP-fractie zullen Statenleden Agnes Lewe en Peter de Vos meefietsen en ook fractiemedewerker Matthias van Hunnik is van de partij. Meefietsen kan en mag, ook een deel van de route. Sponsoren is nog beter!

Op zaterdag 11 mei verzamelt het provinciale team bij de pont in Spijk bij Gorinchem om 10.00 uur. Het vertrek is om 10.30 uur. Verwachte aankomst in Spijk bij Tolkamer is om 17.00 uur.
De route gaat door de gemeenten Lingewaal, Geldermalsen, Neerijnen, Tiel, Druten, Overbetuwe, Nijmegen-noord, Lingewaard en Rijnwaarden. Een mooie route door Gelderland.

Meefietsen
De opstappunten voor meefietsers zijn de pontjes bij Tiel (12.30/13.00 uur), Lent (14.30/15.30 uur) en Pannerden (16.30/17.00 uur).
De afstand Spijk-Tiel is 45 kilometer, Tiel-Lent 35 km, Lent-Pannerden 20 km en Pannerden-Spijk 10 km. De organisatie zorgt voor begeleiding door twee volgautos. Deelnemers moeten zelf voor vervoer naar start- en aankomstplaats zorgen.

Het promotieteam bestaat onder andere uit 5 Statenleden, een gedeputeerde en een oud-gedeputeerde. Clemens Cornielje, Gelders Commissaris van de Koningin, fietst het laatste traject van Pannerden tot Spijk mee. De deelnemers worden aan het eind van hun tocht opgewacht door de burgemeester van Rijnwaarden, Mark Slinkman.

Donaties
Op de website www.gelderlandvooralpedhuzes.nl kunt u lezen hoe het Gelderse team gesponsord kan worden. Uw bijdrage is hard nodig voor de strijd tegen kanker. Ook hiervoor geldt: opgeven is geen optie.


Meer informatie en opgave deelneming

Wilt u op zaterdag 11 mei meerijden met het Gelderse team, neem dan contact op met Renske Waardenburg. Email renske-waardenburg@planet.nl , tel: 06-23332249.

U bent hier