h

Vinger aan de pols: hoorzitting transitie jeugdzorg

15 oktober 2014

Vinger aan de pols: hoorzitting transitie jeugdzorg

De Gelderse Staten willen van het jeugdzorgveld horen hoe het staat met het transitieproces en welke ervaringen men tot nu toe heeft. Daarom organissert de Statencommissie Landelijk gebied, Cultuur en Jeugdzorg (LCJ) op woensdag 5 november een openbare hoorzitting in het Huis der Provincie in Arnhem. Deze hoorzitting begint om 16.30 uur op de Zuidgalerij.

Betrokkenen bij de jeugdzorg in Gelderland zoals jongeren, (pleeg)ouders, bestuurders en medewerkers van instellingen en gemeenteraden en colleges van B&W, zijn voor deze hoorzitting uitgenodigd.

Commissie monitoring transitie jeugdzorg

Vanaf het moment dat bekend werd dat de provinciale jeugdzorgtaken per 1 januari 2015 zouden overgaan naar de gemeenten heeft de Commissie monitoring transitie jeugdzorg uit Provinciale Staten het proces gevolgd. De commissie heeft veel gesprekken gevoerd met betrokkenen en in maart van dit jaar een rapport uitgebracht. Een van de adviezen was om nog een hoorzitting te organiseren om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen en ervaringen. Omdat per 1 oktober de contracten tussen regio’s, gemeenten en zorgaanbieders getekend moesten zijn en er meer duidelijkheid is ontstaan voor alle partijen, is dit een goed moment voor Provinciale Staten om zich te laten informeren over de stand van zaken.

Aanmelden

Degenen die op de hoorzitting het woord willen voeren kunnen zich tot maandag 3 november aanmelden bij de griffie van Provinciale Staten. Per mail via griffie@gelderland.nl of telefonisch op 026-359 9134. Na afloop van de hoorzitting worden er broodjes geserveerd.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier