h

Wir Hollander sind bose: actie tegen uitbreiding vliegveld Wenningfeld

30 januari 2009

Wir Hollander sind bose: actie tegen uitbreiding vliegveld Wenningfeld

Wir Hollander sind bose !!!

SP'ers protesteren bij Kreistag Borken tegen uitbreiding vliegveld Wenningfeld

Donderdagmiddag om 15:00 uur werd voor de ingang van de Kreistag in Borken door dertig boze bewoners uit Ratum, samen met boze nachbarn uit Duitsland en boze SP'ers uit Winterswijk, actie gevoerd tegen de verlenging van de start- en landingsbaan van vliegveld Wenningfeld in Duitsland.

Onder grote belangstelling van de media werden er spandoeken opgehouden en er werden pamfletten uitgedeeld door het Internationaal Platform Wenningfeld (IPW) en door de SP, waarin uiting werd gegeven aan de boosheid over de arrogantie van de Duitse regionale overheid, die ondanks bezwaren van de Provincie Gelderland, gemeente Winterswijk, het IPW en nog meer betrokkenen, Wenningfeld blijven steunen in hun uitbreiding van het vliegveld.

Ondanks de sympathie van gedeputeerden van de SPD en de Groenen voor de actie werd het tijdens de vergadering van de Kreistag snel duidelijk, dat ze in Duitsland niet van gedachten willen veranderen. Vooral het CDU, die meerderheid van stemmen hebben, wijken voor geen meter van hun standpunt af. Ze vinden die Hollanders maar zeuren.

In juni zijn er Europese verkiezingen, maar op zo'n dag kom je er toch wel achter, dat een verenigd Europa nog lang niet bestaat, ondanks de mooie woorden van het kabinet.

De SP is er nog niet klaar mee. Burgemeester van Beem heeft op de radio gezegd, dat er eens gepraat moet worden met de Duitsers, maar dat had al anderhalf jaar geleden moeten gebeuren. Het is nu de tijd, dat de krachten gebundeld worden. De gemeente, de provincie, IPW en de SP moeten nu alles in de strijd gooien totdat de plannen van Wenningfeld van de baan zijn.
De SP heeft al een voorstel gedaan, die in Ratum met open armen wordt ontvangen: Zet windmolens neer op de aanvliegroute. Dan heeft Winterswijk milieuvriendelijke stroom en geen overlast van opstijgende vliegtuigen.

U bent hier